Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Claudia Boghicevici avertizează: 100.000 de locuri de muncă puse în pericol!

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 29 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 939 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Claudia Boghicevici avertizează: 100.000 de locuri de muncă puse în pericol!

Deputatul Claudia Boghicevici atrage atenţia că, în urma blocării fondurilor europene, cel puţin 100.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol: „Pasivitatea şi incompetenţa Guvernului USL sunt demonstrate de cifrele dezastruoase ale absorbţiei fondurilor europene. 100.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol de lipsa oricărei acțiuni în ultimele șase luni la acest capitol”.

 

La începutul acestui an, a fost elaborat un Plan de Măsuri pentru accelerarea absorbiţiei fondurilor europene. Dacă acest plan era pus în aplicare, nu s-ar fi ajuns la blocarea plăților de către Comisia Europeană. Guvernul USL a adoptat acest plan de măsuri şi a semnat Memorandumul din luna mai 2012, asumat inclusiv în faţa Comisiei Europene. Pe 23 mai 2012, Premierul Ponta a semnat alături de Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi Ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu, un Memorandum privind situaţia POSDRU prin care au adoptat un Plan de Măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei fondurilor europene. Planul de Măsuri a fost realizat înainte de venirea USL la guvernare, iar miniştrii Guvernului Ponta nu aveau altceva de făcut decât să-l aplice pentru a salva fondurile pe POSDRU.

 

În baza acestui document al guvernului USL, Alianţa România Dreaptă îi solicită public premierului Ponta să prezinte punctual în ce stadiu sunt acţiunile prevăzute în Memorandumul agreat cu CE:

 

- ce anume a făcut în privința revizuirii procedurii privind verificarea cererilor de rambursare, care conform planului de măsuri avea ca termen de soluționare data de 15 iulie 2012?

 

 

- ce anume a făcut cu revizuirea procedurii de evaluare în funcție de rezultatele studiului privind rezonabilitatea costurilor şi în funcție de recomandările auditorilor, care avea termen de soluționare 31 iulie 2012?

 

- ce anume a făcut cu managementul neregulilor, măsura asumată să se implementeze până la data de 15 iunie 2012?

 

De asemenea, deputatul Claudia Boghicevici acuză Guvernarea că „duce problema într-o falsă direcţie atunci când se victimizează și plasează vina spre greaua moştenire. Planul de acțiuni pe care trebuia să îl implementeze vine ca reacție la nereguli depistate după analiza contractelor încheiate în perioada 2008-2010. Să ne amintim că în 2008 și 2009, PNL şi PSD au deţinut portofoliile de ministru la Ministerul Muncii şi de acolo vine moştenirea grea blamată de actuala Putere”.

 

Claudia Boghicevici este de părere că toţi factorii de decizie trebuie să acţioneze în interesul României, nu al imaginii politice: „Nu trebuie să aruncăm vina unii pe alții în ce privește absorbția fondurilor. Tot ce trebuie este să îndreptăm erorile semnalate de Comisie. Și tot ce trebuia să facă Guvernul Ponta era să aplice planul de măsuri agreat cu Comisia ca să nu ajungem în situația de a pune în pericol atâtea locuri de muncă”.

 

În consecinţă, Alianţa România Dreaptă cere Guvernului Ponta să aloce la rectificarea bugetară cele 400 de milioane de euro pentru plățile pe AM POSDRU.

 

 

Biroul de presă

 

28 octombrie 2012share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa