Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Lia Ardelean vrea o şcoală de meserii în Arad

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 31 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 957 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Lia Ardelean vrea o şcoală de meserii în Arad

Candidatul USL pentru Camera Deputaţilor-Colegiul 2 Arad, Lia Ardelean, propune înfiinţarea unei şcoli de meserii în municipiul Arad, care să asigure tinerilor pregătirea adecvată pentru a susţine forţa de muncă agenţilor economici locali. „Voi veni în sprijinul unui număr însemnat de părinţi arădeni care mi-au solicitat să mă implic în această problemă. De mai mulţi ani ne confruntăm cu o lipsă acută de profesionişti specializaţi pe diverse meserii, în timp ce mulţi dintre tineri îngroaşă an de an numărul şomerilor. Voi face demersurile de rigoare pentru ca Aradul să beneficieze de un ansamblu şcolar specializat în meserii de strictă necesitate pentru perioada actuală, care să permită tinerilor din Arad să-şi urmeze cariera dorită”, a subliniat Lia Ardelean.

Consilierul local USL susţine că noua unitate de învăţământ poate funcţiona pe actuala structură a Colegiului Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad, care dispune în prezent de mai multe specializări de profil, pe domeniile protecţia mediului şi construcţii. „Aceste specializări pot fi extinse în funcţie de necesarul de forţă de muncă pe mecanică, industrie alimentară, precum şi alte meserii căutate în Arad. Noile specializări vor fi stabilite în urma unei analize de impact, care va releva solicitările agenţilor economici arădeni”, a explicat Lia Ardelean.

Consilierul conservator a mai adăugat că există numeroşi părinţi interesaţi de a-şi îndruma copiii către o şcoală profesională, însă nu au suficiente informaţii despre existenţa acestora. „Voi solicita sprijinul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru ca elevii doritori să înceapă din clasa a IX-a şcoala profesională, începând cu viitorul an şcolar. Înfiinţarea unei şcoli de meserii este benefică pentru Arad, deoarece, în urma derulării contractelor de practică încheiate cu agenţii economici locali pe perioada efectuării studiilor, tinerii absolvenţi vor avea asigurate locuri de muncă stabile”, a precizat Lia Ardelean.

        În altă ordine de idei, consilierul USL a afirmat că acuzele primarului la adresa sa sunt nefondate. „Doresc doar binele arădenilor şi în acest context voi face toate demersurile pentru a susţine orice proiect pentru interesele oamenilor, indiferent de iniţiatorul acestuia. Competiţia mea cu primarul Aradului s-a încheiat odată cu alegerile locale din iunie a.c.. Îi precizez public domnului primar că Prefectura Arad aşteaptă nota de fundamentare pentru mutarea şcolii generale nr. 1, document care nu există nici la Instituţia Prefectului şi nici măcar la Primăria Arad”, a conchis Lia Ardelean.

Biroul de presă al candidatului USL Lia Ardelean share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa