Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 07 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Poliţiştii, decişi să iasă în stradă pentru banii de echipament

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 01 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1171 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Poliţiştii, decişi să iasă în stradă pentru banii de echipament

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. îşi exprimă public indignarea faţă de reducerea jenantă a sumei alocate, prin rectificare bugetară, pentru achitarea drepturilor restante cuvenite, prin lege, poliţiştilor.


Astfel, din dreptul pentru echipament, aferent anului 2012, poliţiştii vor primi doar 8,66%.


Ministrul de Interne, Mircea DUŞA a asigurat, în luna septembrie 2012 că, prin negocieri cu Ministerul Finanţelor, va plăti poliţiştilor 50% din drepturile de echipament restante pentru acest an.


Reamintim că, până acum, personalul echivalent de la celelalte structuri ale sistemului de ordine publică şi siguranţă naţională a primit drepturile financiare respective.


Acum, în pragul campaniei electorale, vorbele goale, precum buzunarele poliţiştilor, schiţează, pentru noi, primele date ale viitoare guvernări: demagogie şi dispreţ faţă de poliţişti. Reducerea la 8,66% din întregul sumei restante, precum şi alte abuzuri ale conducerii M.A.I. faţă de relaţiile de muncă şi drepturile personalului, îi determină pe poliţiştii membrii ai SNPPC să organizeze proteste publice cu o maximă vizibilitate socială, ce se vor desfăşura chiar în campania electorală a celor care doresc să ocupe prima putere în stat.


Poliţiştii consideră că în acest fel vor oferi alegătorilor mai multe subiecte de reflecţie pentru siguranţa cetăţeanului şi pentru calitatea ordinii publice aşa cum o îngăduie guvernanţii, prin: finanţare, dotare şi asigurare cu forţă de muncă.


SNPPC reprezintă şi apără interesele a peste 50.000 de sindicalişti din cadrul personalului M.A.I.


Informăm suplimentar că în cele 6 luni de Guvernare USL, S.N.P.P.C a solicitat M.A.I. şi Guvernului, rezolvarea următoarelor probleme, restante din vechea guvernare PDL-istă.


1. Alocarea de fonduri pentru achitarea drepturilor cuvenite prin lege personalului M.A.I. pentru anul 2012, menţionând că drepturi identice au fost deja achitate salariaţilor din celelalte structuri ale sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (ex.:dreptul de echipament);


2. Includerea efectivelor M.A.I. care îndeplinesc misiuni de pază ale secţiilor de votare, în rândul personalului auxiliar folosit în timpul alegerilor şi care beneficiază de indemnizaţia de 65 lei/zi (ex: statisticieni, informaticieni, personal tehnic etc.).


Întrucât poliţiştii la care ne referim fac misiunile pentru alegeri în timpul lor liber legal, cerem modificarea art. 10 alin.(4) din HG nr.889/2012 privind aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare a pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012.


3. Modificarea şi completarea art. 4 din O.U.G. nr. 19/2012, în sensul introducerii dreptului prevăzut de art. 2 alin.(1) lit. e) din Legea nr. 118/2010 – actualizarea compensaţiei lunare pentru chirie, care nu s-a majorat cu 8%, alături de celelalte drepturi (salarii, normă echipament etc.).


4. Modificarea H.G. nr.1292/2003 privind transportul la şi de la locul de muncă, în conformitate cu propunerile înainte de către S.N.P.P.C. ministerului. Aceste modificări sunt necesare având în vedere reorganizările Poliţiei Rurale şi Poliţiei de Frontieră din perioada 2011-2012, care au afectat grav drepturile poliţiştilor.


5. Aplicarea imediată a Pilonului II de pensie pentru personalul din M.A.I., drept pe care instituţiile statului îl amână într-un mod vădit ilegal. Aceste revendicări au fost transmise şi prim-ministrului Victor Ponta, printr-o adresă; cerându-se ca până la data de 16.11.2012, guvernul să găsească soluţii legale şi favorabile poliţiştilor.


În caz contrar, începând cu data de 19.11.2012, S.N.P.P.C. va declanşa acţiuni de protest, pe fundalul campaniei electorale, în toată ţara. La proteste vor participa: poliţişti, personal contractual din M.A.I. şi membrii lor de familie.

 

Sursa: AmosNewsshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa