Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 26 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

APEL CĂTRE SOCIETATE

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 05 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2928 ori | Comentarii stire 0 comentarii

APEL CĂTRE SOCIETATE

Fac acest apel in numele unui grup de detinuti, si sper sa fiu in concordanta cu ideile si simturile majoritatii detinutilor din toata tara si a familiilor lor. Am urmarit declaratiile si pozitiile luate de catre politicieni si de catre reprezentantii mas-media dupa ce a fost depus proiectul de lege cu privire la gratierea detinutilor si amnistierea, depus la camera deputatilor de catre deputatii Mădălin Voicu și Nicolae Păun.


Consider aceste pozitii ca fiind luate in totala necunostinta de cauza si sper ca prin cea ce eu expun sa aduc o imagine reala atat asupra perceptiei generale cu privire la soarta noastra cat si asupra proiectului de lege in forma depusa la Parlament.


Voi incepe cu o prezentare reala a vietii detinutilor si a trairilor acestora precum si a gandirii acestora cu privire la un nou inceput.


Plecand de la perceptia total gresita ca pentru un detinut se cheltuie foarte mult circa 2600 ron/persoana lunar, toti cei care cred asta ar trebui sa ceara un grafic de cheltueli si ar vedea ca majoritatea banilor se duc pe servicii si pe personal si foarte putin in mod direct pentru detinuti. De exemplu masa zilnica a unui detinut costa 4 lei.


De multe ori vedem la televizor campanii media pentru animale gen “salvati caii din Letea” sau ONG de acest gen, si vedem sau intelegem ca unora le pasa mai mult de Animale decat de fratii, parintii, minorii, care sunt privati de libertate in inchisorile romanesti, consideram ca si noi (detinutii) meritam o sansa la care dupa mine este prea tarziu si nu stiu ce efect benefic mai poate avea asupra pedepselor exagerate din Romania.


Vin in fata dumneavoastra si apeland la memoria dumneavoastra si la suflet, cum un cetatean absolut normal care a gresit si nu vorbim de pedofili, criminali si alte infractiuni contra persoanelor, ce deosebesc mintal un detinut de alt detinut normal. Se mai poate ca dupa 5-10 ani de promiscuitate sa te refaci social?


Va rog incercati un exercitiu de imaginatie cum ar fi sa pierdeti un tata, o mama, fiu sau pur si simplu sotia impreuna cu copiii pleaca din viata noastra in timp ce voi nu puteti face nimic, si cata ura sau frustrare ati aduna si cum ati putea sta in acele clipe intre patru pereti, avand 4 m3 de aer pentru dus.


Nimeni nu discuta aceste lucruri si nu le analizeaza, iar noi ne simtim abandonati, parasiti de catre toti semenii nostrii care salveaza caini, cai si alte tipuri de animale, iar pe semenii lor ii trateaza cu furie si uitare.


Este foarte adevarat ca sunt si detinuti cu care eu NU sunt in total de acord ca ei ar putea vreodata sa se integreze in societate, iar menirea lor este cu adevarat pentru detentie, dar sunt si alti oameni care corespund din toate punctele de vedere in ceea ce priveste educatia, sociali si integrabili in societate care, cu siguranta, nu vor mai savarsi infractiuni, dar sansa lor este primordiala si in mainile celor responsabili.


Dati-mi voie acum a argumenta pozitia noastra de dezaprobare a proiectului de lege a gratierii.


Acest proiect ajuta doar detinuti cu apartenenta politica si este vadit in favoarea lor.


Se spune ca detinutii cu studii superioare se pot integra mai usor in societate si nu reprezinta un pericol public, perfect de acord, dar daca onorabilii nostrii deputati si senatori ar fi cerut A.N.P. – ului o situatie reala ar fi vazut ca cea mai mare parte a detinutilor cu studii superioare sunt condamnati pentru inselaciune, infractiuni economice si droguri.


De asemenea nimeni nu discuta despre motivele reale ale refuzului de primire in Schengen, de neintroducerea codurilor si mentinerea detinutilor romani in tarile U.E.


In momentul de fata, asa cum si doamna ministru Pivniceru a mentionat gradul de ocupare a penitenciarelor este de 170%, se intelege clar ca dovada exista, sa se faca ceva cat mai urgent posibil.


    Eu cred ca introducerea noului Cod Penal si a procedurii este mult mai viabila decat orice altceva, iar in ceea ce priveste proiectul de gratiere va rog sa luati in calcul si urmatoarele:


-    Amnistitia de pana la 7 ani sa cuprinda si fapte de inselaciune si evaziune fiscala pentru ca acestea nu sunt fapte violente, iar scaderea de pedeapsa sa fie de 1/3 si beneficiarii sa fie cei cu condamnari de pana la 15 ani, iar printre acestia sa figureze consumatori si traficanti de drogururi, deoarece pedepsele lor sunt cuprinse intre 10 ani si 20 ani si cred ca nu se justifica.


-    Mai mult legislatia Europeana, legislatie catre care tindem, trebuie sa fie un reper pentru Romania, care trebuie sa isi armonizeze URGENT  legislatia daca doreste sa intre in Schengen. Sunt discrepante foarte mari la anii de condamnare pentru diferite infractiuni si felul in carea sunt adoptate cele mici.


-    O amnistitie care se poate adopta relativ rapid deoarece este o lege ordinara care poate fi adoptata cu jumatate plus unu din parlamentarii prezenti, relansa intreaga societate romaneasca care este macinata la cel mai inalt nivel de intrigi si santaj.


-    Ar fi pentru intreg poporul roman si pentru cei din afara privita ca “MAREA CONCILIERE NATIONALA”.


De ce pentru ca toate pedepsele aplicate pana la 7 ani ar fi amnistiate si tot ce s-a intamplat in trecut se poate judeca dar se tine cont de acest cuantum, apoi toate pedepsele cu 1/3 sau 1/2 din pedeapsa principala.


In acest fel s-ar elibera instantele mult mai rapid de sute de mii de procese care sunt pe rol. Romania avand in acest moment un loc rusinis in Europa, daca nu si in lume si oricum are mai multe dosare penale pe rolul instantelor decat Franta, Italia,Anglia,Spania si Germania la un loc.


Peste 7 milioane de oameni sunt afectati direct si indirect in dosare penale. Penitenciarele sunt pline, 170% grad de ocupare, iar pentru a le umple in Romania actioneaza un numar de peste 500.000 de persoane angajate in structura statului plecand de la Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Garda Financiara, ANAF, etc. Este mult prea mult, de aceea toti acestia pentru as mentine locurile si functiile caldute de cele mai multe ori fabrica dosare, se exagereaza.


Majoritatea asa zisilor penali se fac prin reclamatiile vecinilor, colegilor, invidiosilor si pe un puternic accent romanesc “sa moara si capra vecinului”. Oare putem scapa de asta?


Societatea trebuie sa respire, trebuie clementa si intelepciune; oare au alesii nostrii asa ceva?


Semnat,


UN GRUP DE CETATENI



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta