Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Pacienţii pot verifica furnizorii de servicii medicale

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 06 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 942 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Pacienţii pot verifica furnizorii de servicii medicale

Preşedintele CNAS, Doru Bădescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că au fost introduse formulare specifice pentru asiguraţi în ceea ce priveşte prestaţiile medicale de care aceştia au beneficiat.


Potrivit acestuia, există obligaţia caselor de asigurări de sănătate de a informa asiguratul asupra prestaţiilor medicale raportate în SIUI pe CNP-ul său într-o perioadă dată de către furnizorii serviciilor medicale, medicamente şi dispozitive medicale.


Orice asigurat care doreşte să afle raportările privitoare la serviciile medicale primite poate merge la casa de asigurări unde se află în evidenţă şi cu respectarea dreptului la confidenţialitate i se poate prezenta o fişă cu serviciile primite.


Preşedintele CNAS a menţionat că prin această măsură s-a pus în practică o prevedere din lege care avea doar o valoare teoretică: asiguratul, în calitate de contribuabil şi beneficiar, are acum posibilitatea de a verifica prestaţiile cu care este înregistrat în baza de date a sistemului de asigurări de sănătate.


Indirect, prin această măsură, s-a atras atenţia furnizorilor de servicii medicale că pot fi verificaţi chiar de către pacienţii pe care îi au în evidenţe.


Preşedintele CNAS a mai anunţat că s-a dispus verificarea la nivel naţional a modului de derulare a programului de diabet zaharat, punându-se accentul pe respectarea protocoalelor privind acordarea tratamentului, precum şi a dreptului de prescriere a medicamentelor specifice.


În legătură cu posibilitatea introducerii recunoaşterii psihologiei ca serviciu medical, acest lucru nu se va face ca atare, ci va fi considerat un serviciu conex, a mai spus acesta.


Contractul-cadru 2013-2014 este postat pe site-urile CNAS şi Ministerului Sănătăţii, el fiind similar cu cel de anul trecut, dar, în urma discuţiilor cu furnizorii de servicii medicale, în funcţie de propunerile agreate de ambele părţi, acesta va mai fi completat.


Referitor la bugetul pentru anul viitor, preşedintele CNAS a menţionat că acesta va fi aproximativ la fel ca cel de anul acesta.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
ACUMA LA TV 11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa