Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cartel Alfa solicită emiterea unui buletin analitic pentru fiecare pensionar

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 06 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 787 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cartel Alfa solicită emiterea unui buletin analitic pentru fiecare pensionar

Preşedintele CNS « Cartel ALFA», Bogdan Iuliu Hossu, i-a transmis primului ministru o scrisoare deschisă. Prezentăm documentul:


Domnului Prim Ministru, Victor Ponta


Va aducem la cunostinta o situatie care creeaza o serie de probleme grave, uneori dramatice pentru unii pensionari sau beneficiari ai asigurarilor de stat. Concret, este vorba despre lipsa transparentei in calcul, cat si a greselilor de calcul ale functionarilor ce stabilesc in general valori mai mici si rareori valori mai mari decat cele cuvenite, pentru pensie sau asigurari sociale. Nu beneficiarii pensiilor si aigurarilor sociale isi stabilesc valoarea indemnizatiilor primite, ci functionari aflati in structurile subordonate Ministerului Muncii, desi prin prisma transparentei administrative ar trebui ca fiecare sa isi poata verifica drepturile care i se acorda.


Confederatia Nationala Sindicala «Cartel ALFA» a semnalat aceasta chestiune tuturor ministrilor muncii in functie din ultimii ani. Problema a fost adusa si la cunostiinta actualului ministru al Muncii, din pacate fara rezultat. Situatiile de acest gen se repeta constant.
Stim ca persoanele in cauza au ca solutie calea Justitiei, dar aceasta genereaza o alta serie de probleme. Lipsa de transparenta a metodologiei de calcul din partea structurilor Ministerului Muncii duce la incarcarea nejustificata a tribunalelor, care au in solutionare si relatiile de munca; dosarele de acest tip se solutioneaza in intervale de timp aberant de mari (si trebuie luat in calcul situatia persoanelor de care vorbim, caci vorbim de pensionari, oameni in varsta, oameni cu venituri limitate, cu posibilitati de deplasare reduse si care au multe alte probleme). Aceasta ingreunare se datoreaza si mecanismului introdus de Consiliul Superior al Magistraturii de normare pe puncte a dosarelor, care nu este just.


Confederatia Nationala Sindicala «Cartel ALFA» va solicita solutionarea acestei probleme, care este jenanta pentru un stat care aspira sa-si mentina, in primul rand, calitatea de aparator al intereselor cetatenilor.


Va sugeram si caile prin care problema poate fi rezolvata:


- Emiterea unui buletin analitic pentru fiecare pensionar;
- Procedura de calcul a pensiei (un model clar si usor de utilizat), pus si actualizat pe site-ul Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale;
- Responsabilizarea angajatorilor si a inspectiei muncii, in conditiile in care adeverintele de munca sunt responsabilitatea acestora si in nici un caz a fostului lucrator, actual pensionar.


Speram ca sugestiile noastre sa duca la rezolvarea problemei si ne dorim sa gasiti disponibilitate pentru rezolvarea acestei chestiuni care, desi pare minora, este dramatica pentru cei care sunt pusi in aceasta situatie.


Bogdan Iuliu Hossu
Presdinte CNS « Cartel ALFA»share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
ACUMA LA TV 09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa