Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Agricultorii cer demisia ministrului Agriculturii. "Bani se dau agriculturii doar la televizor, nu şi în realitate"

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 07 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 635 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Agricultorii cer demisia ministrului Agriculturii.

Protestatarii au adus cu ei un utilaj pe care a fost amplasată o machetă înfăţişând o vacă, precum şi o orchestră. De asemenea, au venit cu o oaie care trage după ea un trenuleţ improvizat pe care sunt agăţate mai multe bannere cu ciulini, cultura de bază a agriculturii: "Mâncarea este puterea omului", "Să vă fie ruşine că aţi distrus agricultura".


Pe trenuleţul tras de oaie protestatarii au mai pus şi un craniu de berbec cu mesajul "Atât a mai rămas din zootehnie".


Protestatarii poartă pe ei veste verzi inscripţionate cu mesajul "SOS, salvaţi agricultura României" şi au în mâini bannere inscripţionate "Dezinteresul guvernanţilor plus seceta egal dezastrul zootehniei", "Munca noastră este sudoare şi nu şpagă", "Respectaţi legile nu mai prelungiţi taxarea inversă", "Jos ministrul visător, puneţi un agricultor", "Cerem demisia ministrului Agriculturii", "Aţi promis investiţii în agricultură. V-am votat, ne-aţi înşelat!".


Protestatarii au venit din mai multe judeţe ale ţării precum Teleorman, Braşov, Bacău, Botoşani, Ialomiţa, Covasna, Constanţa.


Protestul este organizat în parcarea Guvernului, aceasta fiind împrejmuită de garduri de protecţie. dar şi de un cordon de jandarmi.


Preşedintele Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România, Baciu Aurel, susţine că guvernanţii neglijează de ani buni agricultura, deşi ar putea fi unul dintre puţinele sectoare economice care ar putea salva situaţia financiară a României


"Cei care sunt la conducerea ministerului Agriculturii şi doar cei cre sunt acum ci de mai multă vreme pur şi simplu neglijează acest sector de activitate foarte important pentru economia naţională. Unul din sectoarele care ar mai putea salva, cât de cât, situaţia financiară a României, însă, nimeni nu pare preocupat de acest lucru. N-aş putea spune că ridicăm pretenţii să cerem subvenţii europene ţinând cont de faptul că România are cea mai mică subvenţie din Europa, dar nici măcar subvenţia aprobată şi notificată la Bruxelles nu ne este acordată. Sunt bani care se dau doar la televizor nu şi în realitate şi tot la televizor se spune că pentru agricultă s-au depus eforturi extraordinare şi că s-au alocat o grămadă de bani, lucru neadevărat. De fapt vorbim de o sumă de 400 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă pentru suprafaţa României zece euro pe hectar, adică 40 de lei pe hectar. Trageţi şi dumneavosatră concluzia cam ce ajutoare primim", a mai spus Baciu Aurel.


Baciu Aurel, preşedintele LAPAR, mai spune că oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că începând de anul viitor producătorii nu vor mai primi nici accize pentru motorină, întrucât ar fi trebuit să se dea o hotărâre de guvern în acest sens, lucru care nu s-a întâmplat.


"Cei care ar trebui să se ocupe de acest lucru au alte treburi", a încheiat Baciu Aurel.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
ACUMA LA TV 19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa