Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Depozitarea deşeurilor menajere pe platforma de la Pata Rât din Cluj-Napoca a fost sistată

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 07 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1477 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Depozitarea deşeurilor menajere pe platforma de la Pata Rât din Cluj-Napoca a fost sistată

Depozitarea deşeurilor menajere pe platforma temporară a municipiului Cluj-Napoca, de la Pata Rât, a fost sistată de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, astfel încât există riscul ca gunoaiele să nu mai fie ridicate de cele două societăţi de salubritate şi să rămână pe străzi.

 

"Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a dispus, vineri, sistarea activităţii de depozitare a deşeurilor pe depozitul neconform clasa B, rampa de la Pata Rât, Cluj, care este o platformă temporară. Cu alte cuvinte, nu se mai depozitează deşeurile acolo, iar ce se întâmplă cu deşeurile nu este problema Gărzii de Mediu. Sistarea depozitării a fost decisă pentru că terenul pentru care s-a cerut autorizare în cazul acestui depozit de la Pata Rât nu are niciun act, nu se poate autoriza. Platforma de depozitare temporară este în procedură de autorizare, dar nu este CF pe terenul respectiv, trebuie reglementată situaţia de Consiliul Local Cluj-Napoca. Depozitarea în continuare a deşeurilor pe această platformă este caz penal", a declarat, marţi, şeful Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea.


El a precizat că societatea care administrează platforma, Salprest Rampă, a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu pentru că funcţionează fără autorizaţie de mediu.


Directorul societăţii Salprest Rampă şi al uneia dintre cele două societăţi de salubritate - Brantner-Vereş, Eugen Vereş, a declarat că a contestat în instanţă amenda şi decizia de sistare a depozitării deşeurilor.


"Am contestat în instanţă, dar avem termen pe 29 noiembrie. Nu înţeleg de ce societatea care administrează platforma temporară de la Pata Rât a fost amendată, câtă vreme în ultimii doi ani aici s-au depozitat gunoaiele menajere, după ce vechea rampă de la Pata Rât s-a închis în 2010. Noi am cerut eliberarea autorizaţiei de la Mediu şi suntem în procedură şi trebuie să prezentăm toate actele până în 15 decembrie. Primăria Cluj-Napoca trebuie să facă dovada că e proprietara terenului platformei temporare", a spus Vereş.


El a adăugat că societatea de salubritate Brantner-Vereş colectează deşeurile de la populaţie şi le depozitează în maşinile proprii şi în containere de mare capacitate, dar a avertizat că există riscul ca, începând de miercuri, să nu mai poată ridica gunoiul de la populaţie, iar acesta să rămână pe străzi.


"Există riscul să nu mai putem ridica gunoaiele de la clujeni pentru că nu mai avem unde să îl depozităm şi să rămână pe străzi. Am informat şi Prefectura Cluj despre această situaţie şi miercuri va veni o comisie să vadă ce soluţii se pot găsi", a precizat Eugen Vereş.


Sergiu Hossu, directorul SC Rosal, cealaltă companie de salubritate, a declarat, la rândul său, că aşteaptă găsirea unei soluţii urgente pentru depozitarea deşeurilor.


"Nu ducem deşeuri menajere la rampă. Au fost ridicate de pe sectoare şi depozitate în utilajele companiei noastre", a spus Hossu.


Primarul Emil Boc a declarat, în schimb, că până la construirea unui nou depozit ecologic, proiect al Consiliului Judeţean Cluj, se asigură depozitarea deşeurilor menajere pe platforma temporară de la Pata Rât.


"Gunoiul se ridică în municipiul Cluj-Napoca şi se depozitează temporar pe platforma de la Pata Rât", a spus Boc.


Rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă în anul 2010, iar lângă aceasta a fost deschisă o platformă temporară de depozitare a deşeurilor, pentru care s-a cerut autorizare din partea Gărzii de Mediu, procedura fiind în curs de derulare.


Consiliul Judeţean Cluj a iniţiat un proiect cu finanţare europeană, de aproape 50 de milioane de euro, pentru construirea unui depozit ecologic de deşeuri în comuna Feleac de lângă Cluj-Napoca, prima celulă a depozitului urmând să devină funcţională abia în septembrie 2013.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa