Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Premierul Ponta se întâlneşte joi cu preşedintele Băsescu

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 15 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 443 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Premierul Ponta se întâlneşte joi cu preşedintele Băsescu

Premierul Victor Ponta va avea joi o nouă întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, în cadrul căreia şeful Guvernului va cere mandat pentru a reprezenta România la summitul extraordinar al Consiliului Europei, care va avea loc pe 22-23 noiembrie la Bruxelles.


Întâlnirea va avea loc la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, potrivit Biroului de presă al Guvernului.


Cei doi oficiali au mai avut o discuţie săptămâna trecută, la iniţiativa preşedintelui, în care au abordat teme legate de vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, de modul în care ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de instituţiile internaţionale şi de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).


Întâlnirea a fost caracterizată de premier drept una "serioasă, tehnică şi instituţională". Şeful guvernului a spus că i-a cerut preşedintelui mandat să meargă la summitul extraordinar destinat aprobării următorului exerciţiu financiar al Uniunii Europene pentru anii 2014-2020. Traian Băsescu a propus însă ca subiectul să fie discutat într-o nouă întâlnire, după reuniunea grupului "Prietenii coeziunii", care a avut loc marţi la Bruxelles.


Victor Ponta a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, la finalul reuniunii şefilor de guvern de la Bruxelles, că îl va suna pe preşedinte chiar în drum spre aeroport pentru a fixa o nouă întâlnire.


"Voi face şi în scris (cerere). Dacă este important, mă duc cu hârtia. Voi cere mandat în baza deciziei CCR, care a decis că preşedintele poate da mandat primului-ministru, dar precizez de la început că, dacă preşedintele îmi dă mandat, mă voi prezenta şi voi încerca să mă bat pentru un rezultat cât mai bun pentru România. Dacă nu îmi dă mandat, merge preşedintele", a afirmat Ponta, dând asigurări că nu va exista un nou conflict între el şi Traian Băsescu.


Pe de altă parte, el a recunoscut că nu îi "place" decizia CCR, pe care o consideră incorectă, dar a arătat că nu are altă soluţie decât să o respecte.


Întrebat dacă nu poate anticipa răspunsul preşedintelui, Ponta a replicat: "Credeţi că există măcar un singur locuitor din cei 22 de milioane ai României care poate să anticipeze decizia preşedintelui Băsescu?! Eu categoric nu sunt unul dintre ei".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa