Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Conferinţă privind ingineria biomedicală organizată de ICPE-CA

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 16 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 834 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Conferinţă privind ingineria biomedicală organizată de ICPE-CA

Secretarul general al Academiei de Ştiinţe Medicale Mircea Ifrim a declarat vineri, la seminarul 'Ingineria biomedicală 2012: creştere continuă în pofida crizei' că este necesar ca specialiştii să efectueze controale amănunţite asupra aparatelor medicale înainte ca acestea să apară pe piaţă, întrucât unele dintre ele reprezintă "adevărate pericole pentru pacienţi".
"Este nevoie de un control riguros al specialiştilor înainte ca unele dintre aparate folosite în tratarea bolnavilor să apară pe piaţă. Unele dintre aparatele prezente pe piaţă sunt un pericol pentru pacienţi", a spus Ifrim.


Profesorul a precizat că Academia de Ştiinţe Medicale a format o comisie care are ca scop şi testarea unor astfel de aparate.


Prezent la seminar, directorul adjunct al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică, Elena Enescu, a subliniat faptul că într-o perioadă de criză institute precum ICPE-CA au fost nevoite să îşi creeze zone de cercetare pentru ingineria biomedicală pentru a se adapta nevoilor pieţei . "Este foarte greu să ţii împreună în vreme de criză specialişti din toate domeniile", a spus directorul.


La rândul său, profesorul la UMF Adriana Sarah Nica a spus că domeniul cercetării biomedicale trebuie să identifice nevoile pieţei, apoi să realizeze o interfaţă cu celelalte zone de cercetare. În opinia profesorului, resursa umană din cercetare este esenţială. "Putem avea trenuri de bani, dacă nu avem resursă umană totul este degeaba", a spus Nica.


În cadrul seminarului, directorul Federaţiei Române de Inginerie Biomedicală, Radu Negoescu, a vorbit despre micro-nano tehnologii şi rolul acestora în detectarea bolilor şi însănătoşirea pacienţilor.


Potrivit acestuia, ingineria medicală trebuie să aibă ca scop întinerirea populaţiei. "Se vorbeşte de terapie pe bază de particule direcţionate. Există roboţi sub formă de pilulă folosiţi pentru căutarea cancerului de intestin. Orientarea acestora se face prin câmpuri magnetice", a explicat profesorul.


Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, împreună cu Federaţia Română de Inginerie Biomedicală, au organizat vineri seminarul 'Ingineria biomedicală 2012: creştere continuă în pofida crizei' .


Seminarul a constituit un bun prilej pentru diseminarea de cunoştinţe în domeniul ingineriei biomedicale privind evaluarea reabilitării medicale, dar şi interdisciplinaritatea relaţiei medic-inginer.


De altfel, seminarul a reprezentat şi o oportunitate pentru evidenţierea rezultatelor de cercetare obţinute în domeniul recuperării medicale prin intermediul materialelor bioceramice poroase pe bază de fosfat de calciu şi a senzoristicii bazate pe elemente piezoceramice.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa