Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Colaborare româno-italiană în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Vineri, 16 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 950 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Colaborare româno-italiană în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Ministrul sănătăţii, Raed Arafat şi prof. dr. Alessandro Frigiola, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.


Conform documentului, pe o durată de trei ani va fi realizat un program naţional de dezvoltare a acestui sector, printr-o serie de acţiuni comune.


Astfel, va exista un proiect de instruire a tinerilor medici români, dar şi a asistenţilor medicali din sectoare de interes şi deficitare din punct de vedere al resurselor umane, chirurgie cardiacă, cardiologie, anestezie pediatrice.


De asemenea, cooperarea mai prevede ca, echipe complete de medici italieni cardiologi şi chirurgi cardiaci să poată realiza intervenţii în centrele din România specializate în cardiochirurgie pediatrică, dar şi ca pacienţi români să poată fi trataţi în clinica italiană, până la finalizarea proiectului.


Proiectul urmează a se implementa în 4 centre din ţară, după cum urmează: în clinica Marie Curie din Bucureşti, unde va demara activitatea intervenţională, în centrele şi institutele de boli cardiovasculare din Cluj Napoca şi Iaşi, dar în centrul din Tg. Mureş unde se intenţionează creşterea capacităţii de operare şi ridicare a nivelului de complexitate a cazurilor tratate.


“Este nevoie de un plan concret de dezvoltare a acestui sector şi de o strategie clară şi o viziune asupra rezultatelor pe care dorim să le obţinem. Împreună cu colegii de la San Donato, dar şi cu alţi specialişti din ţară şi străinătate vom asigura realizarea unei strategii, dar şi implementarea ei concretă în următorii 3 ani. În acest fel, copiii care se nasc cu malformaţii congenitale cardiace vor putea fi trataţi în ţară fără a mai fi necesar transferul lor în alte ţări”, a declarat RAED ARAFAT, ministrul Sănătăţii în timpul întâlnirii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
ACUMA LA TV 19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa