Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Aproximativ 5.000 de locuinţe au fost afectate de incendii, în primele zece luni ale anului 2012

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 19 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1487 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Aproximativ 5.000 de locuinţe au fost afectate de incendii, în primele zece luni ale anului 2012

Aproximativ 5.000 de locuinţe au fost afectate de incendii, în primele zece luni ale anului 2012


581 de persoane au fost victime ale incendiilor generate în principal de improvizaţii la instalaţiile utilizate, iar aproximativ 5.000 de locuinţe au ars parţial sau integral, în primele zece luni ale anului 2012, potrivit unui comunicat transmis luni de E.ON România şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).


Conform datelor E.ON, în ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate în urma intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai puţin de 67 de persoane şi-au pierdut viaţa prin asfixiere. Dintre cele 581 de victime ale incendiilor înregistrate în primele zece luni ale acestui an, 550 sunt adulţi şi 31 sunt copii.


IGSU şi E.ON România au lansat campania naţională de informare şi educaţie preventivă R.I.S.C. 'Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!', al cărui scop este avertizarea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor electrice şi a celor alimentate cu gaz.


Cauza principală a evenimentelor tragice înregistrate a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, improvizate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.


'Fiecare dintre noi suntem responsabili pentru siguranţa familiilor noastre. Nu putem să îi expunem pe cei dragi la situaţii de risc, iar pentru a evita incidente grave nu trebuie decât să respectăm o regulă simplă: orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către de persoane sau firme autorizate. În plus, orice problemă sesizată la aceste instalaţii trebuie semnalată distribuitorului de gaz sau electricitate, prin intermediul Dispeceratelor de urgenţă', a declarat directorul general al E.ON România Frank Hajdinjak.


Campania naţională R.I.S.C. este a doua campanie comună derulată de IGSU şi susţinută de E.ON România, prima fiind cea de informare şi educaţie preventivă 'F.O.C. - Flăcările Omoară Copii'.


E.ON România şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au semnat, în septembrie 2012, un protocol de colaborare pentru derularea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
ACUMA LA TV 19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa