Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Biroul online de obiecte pierdute, lansat şi în România

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 20 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 648 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Biroul online de obiecte pierdute, lansat şi în România

Românii vor putea să îşi recupereze obiectele pierdute printr-un birou on-line specializat, cu condiţia ca acestea să fie etichetate cu un marker, iar codul să fie înregistrat într-o bază de date internaţională.


Biroul online de obiecte pierdute-obiecte găsite este un serviciu virtual care s-a lansat marţi în România, el permiţând recuperarea şi returnarea obiectelor pierdute de oameni.


Serviciul funcţionează deja în patru state europene şi înregistrează rate de recuperare de peste 90 la sută din bunurile pierdute. Sistemul se bazează pe marcarea de către proprietari a obiectelor personale cu coduri individuale şi înregistrarea acestora în baza de date unică on-line. În cazul pierderii unui obiect, cel care îl găseşte introduce codul de pe obiect pe site-ul www.birouldeobiectepierdute.ro şi îl poate returna, primind şi o recompensă în cuantumul stabilit de către proprietar.


Maganerul de proiect, Gabriel Oprea, a declarat că un marker care poate fi aplicat de către proprietar pe un obiect se poate achiziţiona de pe site la preţul de cinci lei.


"Markerele cu codurile unice se pot aplica pe orice tip de obiecte: gadget-uri electronice, chei, valize de voiaj, genţi, portofele, acte de identitate, ceasuri, bijuterii, inclusiv animale de companie. Populaţia îşi poate marca obiectele cu markere în diferite moduri, respectiv folie autocolantă, etichete sau brelocuri", a spus Gabriel Oprea.


El a adăugat că sistemul este deja funcţional în Germania, Elveţia, Austria şi Italia, în aceste ţări observându-se şi o reducere a iniţiativelor de furt de stradă, dar şi o încurajare în a returna bunurile găsite ca urmare a expunerii în loc vizibil a markerului cu cod unic.


"Pe de altă parte, faptul că acest serviciu de interes public are o arie de acoperire naţională şi tranfrontalieră face ca recuperarea obiectelor personale pierdute să fie cu mult mai sigură şi în cazul pierderii în alte ţări", a mai spus managerul de proiect, adăugând că pot fi găsite obiecte pierdute oriunde în lume, nu doar în cele patru ţări în care sistemul este funcţional.


Gabriel Oprea a explicat că pe fiecare marker este inscripţionat "bring me back" şi conţine un scurt mesaj în limba engleză prin care sunt oferite detalii găsitorului despre cum poate returna obiectul respectiv, respectiv că trebuie să intre pe site-ul de obiecte pierdute şi să introducă acolo codul obiectului găsit.


Managerul de proiect a mai explicat că atât cel care găseşte obiectul, cât şi proprietarul pot rămâne anonimi, aceştia dezvăluindu-şi identitatea doar dacă doresc.


Un alt avantaj al acestui sistem este că obiectele pot fi returnate într-un interval scurt de timp, respectiv în aproximativ 24 de ore.


"Serviciul online de obiecte pierdute-obiecte găsite vine să înlocuiască tradiţionalele birouri fizice de:  returnare a bunurilor găsite întâmplător, care în ultimii ani au fost preponderent închise de instituţiile în care acestea funcţionau. Fiind un sistem online, ratele de returnare sunt extrem de ridicate, întrucât găsitorii sunt scutiţi de efortul de a se deplasa la poliţie sau la cel mai apropiat birou fizic de returnare a obiectelor găsite întâmplător", a mai spus Oprea, precizând că atât proprietarul, cât şi găsitorul au nevoie doar de conexiune la internet pentru a putea identifica obiectele pierdute sau găsite.


Datele europene arată că la fiecare 35 de secunde cineva îşi pierde cheia de la locuinţă sau de la autoturismul personal, la fiecare 34 de minute cineva îşi pierde notebook-ul, în timp ce la fiecare 15 secunde cineva îşi pierde un bagaj.


Fiecare marker achiziţionat va trebui reactivat în fiecare an, iar acest lucru nu presupune niciun cost suplimentar.


Oprea a precizat că sistemul a fost gândit şi implementat pentru prima dată în Germania.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
ACUMA LA TV 19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa