Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

,,Pagini Aurii`` intră în faliment

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Joi, 22 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 813 ori | Comentarii stire 0 comentarii

,,Pagini Aurii`` intră în faliment

Pagini Aurii SA a intrat în faliment prin procedura simplificată, Tribunalul Bucureşti admiţând, marţi, cererea debitorului şi stabilind ca de procedurile ulterioare să se ocupe lichidatorul provizoriu - Cabinetul Individual de Insolvenţă Iancu Bogdan.


Potrivit minutei deciziei din acest caz, instanţa a admis "cererea debitorului SC Pagini Aurii SA". Astfel instanţa a ridicat dreptul de administrare al acestei societăţi şi a dispus dizolvarea ei.


Tribunalul a dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul (societatea Pagini Aurii - n.r) are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului, şi a dispus totodată sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar.


Judecătorul a stabilit un termen maxim de cinci zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii, precum şi întocmirea şi predarea către lichidator, în termen de maxim cinci zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor apărute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.


"Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii - zece zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, cinci zile de la data expirării termenului de depunere a acestora; b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului - 4 ianuarie 2013; c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe - 24 ianuarie 2013; d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor - 8 februarie 2013; e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor - 31 ianuarie2013", se mai arată în documentul citat.


Instanţa a numit lichidator judiciar provizoiu Cabinetul Individual de Insolvenţă Iancu Bogdan, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de articolul 25 din lega falimentului.


Instanţa a pus în vedere lichidatorului îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la Registrul Comerţului a reprezentanţilor săi permanenţi, să trimită tuturor creditorilor o notificare privind intrarea în procedura falimentului prin procedura simplificată, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea acestuia. Aceeaşi notificare ar urma să fie trimisă şi instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la Registrul Comerţului, precum şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi.


"Pune în vedere lichidatorului să întocmească un raport de activitate amănunţit, în sensul articolul 59 alineatul 1din lege şi să-l depună la dosarul cauzei în termen de 40 de zile de la desemnare. În temeiul articolului 4 din lege dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de două zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către lichidator. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar", se mai arată în document.


Instanţa a stabilit pentru 26 martie 2013 continuarea procedurii.


De altfel, societatea şi-a anunţat şi angajaţii în legătură cu declararea falimentului, precum şi cu faptul că aceştia îşi vor primi salariile restante, dar şi că trebuie să predea bunurile companiei care le-au fost date în custodie.


Pagini Aurii SA a fost înfiinţată în 1997, are ca obiect principal de activitate "Activităţi ale agenţiilor de publicitate" şi are ca acţionari două firme, Pro Entertainment&Media Ltd şi People Holding Gmbh. Pro Entertainment&Media are sediul social în Cipru şi deţine 0,107% din acţiuni, iar People Holding Gmbh are sediul în Germania şi deţine 99,89% din acţiuni. Administratori sunt Jesper Simonsen, care este director general executiv, şi Jury Shunkevich şi Aigars Lazdans, membri în CA.


Pagini Aurii SA realiza ghiduri, cărţi de telefon în parteneriat cu Romtelecom şi deţinea motorul de căutare omonim pentru firme, produse şi servicii.


În ultimii trei ani cifra de afaceri a companiei a scăzut, de la 20,9 milioane de lei în 2009, la 11,9 milioane de lei în 2010 şi la 14,28 milioane de lei în 2011. Dinamica pierderilor a fost de 13,8 milioane de lei în 2009, 12,2 milioane de lei în 2010 şi 5,2 milioane de lei în 2011. În ultimii trei ani, Pagini Aurii SA a înregistrat datorii de 9,3 milioane de lei, 4 milioane de lei, iar în 2011 datoriile ajungeau la 9 milioane de lei. Anul trecut, compania avea 230 de angajaţi.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
ACUMA LA TV 19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa