Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 18 Septembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Protest la Administraţia Fondului pentru Mediu, miercuri dimineaţă

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 27 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1245 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Protest la Administraţia Fondului pentru Mediu, miercuri dimineaţă

Peste 250 de persoane vor participa, miercuri, între orele 9.30 - 10.00, la un protest în faţa Administraţiei Fondului pentru Mediu, în încercarea de a-şi recupera voucherele aferente autoturismelor deja distruse şi radiate, se arată într-un comunicat al Andrada Servexim SRL, companie prin intermediul căreia aceste persoane s-au înscris în programul Rabla.


'Acţiunea păgubiţilor va fi susţinută de reprezentanţii firmei prin intermediul căreia aceştia s-au înscris în Programul Rabla, firma autorizată în calitate de colector şi a cărei activitate de distribuire a voucherelor a fost iniţial îngreunată atât de amânările repetate ale validării voucherelor de către lucrătorii Administraţiei, cât şi de disfuncţionalităţile continue ale programului informatic PSIPAN (pentru gestionarea autoturismelor), iar ulterior blocată', se menţionează în comunicat.


Având în custodie 500 de maşini predate deja de către cetăţeni, societăţii Andrada Servexim SRL i-au fost aprobate 500 vouchere spre eliberare în cursul celei de-a doua sesiuni din august. Potrivit companiei, deşi în Protocolul semnat cu Administraţia de Mediu, perioada de desfăşurare a programului era 8 august - 21 septembrie 2012, voucherele aprobate au fost trimise către firmă cu 10 zile întârziere. Aplicaţia informatică (PSIPAN) pusă la dispoziţia firmei de către Administraţia pentru Mediu pentru introducerea datelor despre autoturismele predate a funcţionat sporadic şi doar 1-2 ore/zi, fapt ce poate fi probat de o expertiză a sistemului informatic.


'Angajaţii Administraţiei pentru Mediu au întârziat 2-3 zile validarea şi eliberarea certificatului de distrugere pentru fiecare autoturism introdus în program, la care s-au mai adăugat 3-4 zile până la apariţia radierii în aplicaţie. Aplicaţia şi implicit şi eliberarea voucherelor au fost blocate de către Administraţia pentru Mediu în data de 21.09.2012, deşi această dată era inclusă în Protocol ca zi validă', se precizează în comunicatul citat.


În acest context, reprezentanţii companiei Andrada Servexim precizează că, până la data de 21.09.2012, când Administraţia de Mediu a blocat aplicaţia, firma colectoare a avut la dispoziţie practic 15 - 16 zile în care sa introducă datele celor 500 de autoturisme, deci aproximativ 30 /zi, ritm imposibil pentru aplicaţie. În practică, acest lucru a însemnat că posesorii de autoturisme, deşi predaseră şi distruseseră vehiculele, prin nevalidarea datelor de către sistem, nu au mai putut intra în posesia voucherelor pentru achiziţia noilor autoturisme (multe deja comandate, dar neonorate în lipsa voucherelor).


'Atât reprezentaţii firmei cât şi păgubiţii s-au prezentat în repetate rânduri cu documente la Administraţia pentru Mediu pentru regularizare, unde în loc să se încerce găsirea unei soluţii pentru ca cetăţenii să îşi poată ridica voucherele, situaţia a fost tergiversată (unii dintre responsabili luându-şi concediu medical) şi ulterior pasată către Ministerul Mediului şi Garda de Mediu. Mai mult chiar, din declaraţiile angajaţilor reiese că firma colectoare a fost supusă încontinuu la presiuni prin controale (în urma cărora nu s-au găsit nereguli şi nu s-au aplicat sancţiuni) şi ameninţări', se mai arată în comunicatul Andrada Servexim.


SC Andrada Servexim SRL s-a calificat trei ani consecutiv începând din anul 2010 în programul de colectare al autoturismelor, îndeplinind de fiecare dată toate condiţiile impuse de Administraţia pentru Mediu, în anul 2012 calificarea făcându-se de două ori pentru fiecare dintre cele două tranşe ale Programului.


Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, recent, că termenul de utilizare a tichetelor valorice din Programul 'Rabla' a fost prelungit cu aproape o lună faţă de data stabilită iniţial, până pe 10 decembrie 2012, în timp ce ultima cerere de decontare se poate depune până cel târziu la data de 13 decembrie, potrivit Ordinului pentru aprobarea de derogări de la dispoziţiile programului guvernamental.


Potrivit Ordinului pentru aprobarea de derogări de la dispoziţiile programului guvernamental, publicat de Administraţia Fondului pentru Mediu /AFM/ şi aprobat de ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, neutilizarea voucherelor până cel târziu în data de 10 decembrie, conduce la pierderea dreptului de utilizare a acestora pentru prima de casare.


O altă derogare de la vechile dispoziţii se referă la cererile de decontare care pot fi depuse până pe 13 decembrie 2012, iar procedura de decontare efectivă se va face până cel târziu pe 24 decembrie.


AFM a alocat pentru Programul Rabla 2012, în două etape, 171 de milioane de lei, sumă care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
ACUMA LA TV 19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa