Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ambasada Franţei acordă un premiu de 3.000 euro unei fundaţii române pentru ajutorarea copiilor abandonaţi

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 28 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 858 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ambasada Franţei acordă un premiu de 3.000 euro unei fundaţii române pentru ajutorarea copiilor abandonaţi

Excelenţa Sa Philippe GUSTIN, Ambasadorul Franţei la Bucureşti va decerna Premiul 2012 pentru Drepturile Omului al Ambasadei Franţei în România Elena Miruna TUDORACHE, preşedinte al Fundaţiei 'Un copil, o speranţă' (http://www.ucos.ro/ ) din Sibiu.


 Ceremonia va avea loc miercuri, 28 noiembrie, la ora 18.00 la Reşedinţa Franţei (Strada Amzei 13-15, Sector 1, Bucureşti). Această fundaţie, aleasă în unanimitate de membrii juriului, este recompensată pentru eforturile sale neîncetate, din ultimii 15 ani, în slujba respectării Drepturilor omului şi copilului, şi pentru devotamentul său deosebit în ceea ce priveşte apărarea cauzei copiilor cu handicap şi pentru integrarea lor în societate.


Fundaţia UCOS a fost creată în iunie 1998, în colaborare cu o asociaţie franceză preocupată de soarta copiilor abandonaţi. Activităţile fundaţiei au început prin deschiderea unui centru de primire şi plasament familial - Casa Surya - pe 24 decembrie 1998. Ulterior, fundaţia a demarat un program de ajutor pentru familiile defavorizate din municipiul Sibiu, prin intermediul Programului de ajutor social şi prevenţie a abandonului.


Premiul pentru Drepturile Omului al Ambasadei Franţei, în valoare de 3.000 de euro, se află la cea de-a patra ediţie. Primul astfel de premiu a fost acordat pe 10 noiembrie 2008 de doamna Rama YADE, pe atunci Secretar de Stat la Afacerile Externe şi Drepturile Omului, doamnei Elena MOTAS, inspector şcolar din judeţul Iaşi, pentru lupta sa în favoarea integrării copiilor de etnie romă în şcoli.


Al doilea premiu a fost acordat pe 5 mai 2010 de către domnul François ZIMERAY, ambasador pentru Drepturile Omului, domnului Claudiu MITCU, realizator de filme documentare, atât pentru primele sale producţii, 'Australia' şi 'Circul vesel', care ofereau o perspectivă deschisă asupra persoanelor marginalizate, cât şi pentru documentarul intitulat 'Noi doi', consacrat situaţiei minorităţilor sexuale din România, prin intermediul mărturiilor unor tineri homosexuali.


Al treilea premiu a fost acordat pe 9 iunie 2011, de către fostul Ambasador al Franţei la Bucureşti domnul Henri PAUL doamnei Mariana PETERSEL, artist român, care a plecat în 1990 în Moldova, unde s-a ocupat de ajutorarea copiilor străzii şi femeilor care au fost victime ale traficului de fiinţe umane. În 2001, ea a fondat asociaţia 'Generaţie Tânără România' în parteneriat cu Unga Liv Sweden. Asociaţia a implementat programe de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, de prevenţie, de asistenţă şi de reintegrare socială şi profesională pentru femeile şi copiii care au fost victime ale traficului de fiinţe.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa