Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

S-a aprobat înfiinţarea Direcţiei de Achiziţii Publice în cadrul Ministerului Sănătăţii

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Miercuri, 28 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 955 ori | Comentarii stire 0 comentarii

S-a aprobat înfiinţarea Direcţiei de Achiziţii Publice în cadrul Ministerului Sănătăţii

Guvernul a aprobat ieri o Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, prin care, în cadrul Ministerului Sănătăţii, se va înfiinţa Direcţia de achiziţii publice, departament care va avea în atribuţii organizarea licitaţiilor naţionale.


Conform documentului, în cadrul Ministerului Sănătăţii se va înfiinţa Direcţia de achiziţii publice, departament care va avea în atribuţii organizarea licitaţiilor naţionale.


'Decizia de astăzi înseamnă încă un pas pe care îl facem pentru organizarea licitaţiilor de la nivel naţional. Am transformat departamentul de achiziţii într-o unitate puternică, în care vor lucra 15 oameni', a declarat Raed ARAFAT, ministerul Sănătăţii.


Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătăţii a fost desemnat unitate de achiziţii centralizată care va încheia acorduri-cadru, în numele şi pentru unită?ile sanitare publice cu paturi din re?eaua Ministerului Sănătă?ii ?i reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale.


Astfel, Ministerul Sănătăţii va organiza achiziţii la nivel naţional pentru unele medicamente, materiale sanitare sau echipamente medicale. Tipul produselor urmează a fi stabilit prin ordin de ministru.


Potrivit ministrului Sănătăţii, până la demararea procedurilor de achiziţie centralizată, spitalele vor face achiziţii pentru această perioadă, de 2-3 luni, dar nu pe termen lung.


'Prin această nouă abordare, urmărim reducerea preţurilor pentru produsele pe care le cumpărăm. Este ştiut faptul că dacă achiziţionezi o cantitate mai mare de produse, preţul scade. De asemenea, urmărim creşterea competiţiei între producători şi importatori, dar şi să eliminăm situaţiile în care există discontinuitate în aprovizionarea cu medicamente şi material sanitare ale spitalelor', a spus săptămâna trecută Raed ARAFAT.


Raed ARAFAT a asigurat faptul că, Ministerul Sănătăţii va realiza procedurile de licitaţie în mod transparent. Înaintea licitaţiilor, se are în vedere organizarea unor conferinţe cu ofertaţii pentru a studia şi a face propuneri pentru caietul de sarcini.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
ACUMA LA TV 17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa