Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Prognoză ANM: Lapoviţă, ninsoare şi temperaturi maxime în scădere până pe 16 decembrie

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 03 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2141 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Prognoză ANM: Lapoviţă, ninsoare şi temperaturi maxime în scădere până pe 16 decembrie

Valorile termice maxime vor scădea în perioada următoare până la -6 grade Celsius, mai ales în zona montană, în timp ce precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare sunt prognozate până în 6 decembrie, dar şi după data de 8 decembrie, arată prognoza întocmită de Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ pentru intervalul 3-16 decembrie 2012.


Potrivit meteorologilor, în zona Banatului, până în data de 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1-2 grade Celsius, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. În plus, vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3-6 decembrie şi după data de 8 decembrie.


Pentru regiunea Crişanei, temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei şi vor fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de zero grade Celsius. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 2 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când vor scădea din nou. Temperaturile minime vor scădea până în data de 8 decembrie, la valori medii în jur de -6 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Precipitaţiile vor fi, în general, slabe, mai ales sub formă ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3-6 decembrie, dar şi după data de 8 decembrie.


Conform prognozei ANM, în Transilvania, vremea se va răci până în data de 7 decembrie, când maximele termice vor deveni uşor negative şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade. După data de 8 decembrie, temperaturile maxime se vor menţine în continuare negative, la valori medii între -2 şi -1 grad Celsius. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului până la valori medii în jur de -8 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. În zonele depresionare se vor înregistra valori minime în jur de -10 grade. Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare în 3-5 decembrie şi după 8 decembrie.


În zona Maramureşului, vremea va deveni rece pentru începutul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 8 decembrie, când valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2 până la -1 grad, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Până la sfârşitul intervalului regimul termic nu va avea variaţii semnificative, o uşoară scădere urmând să se înregistreze după data de 14 decembrie. Va ninge slab şi temporar, iar probabilitatea mai mare de precipitaţii este mai mare în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.


În Moldova, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Maximele termice vor fi la începutul intervalului, în medie, de 2-4 grade Celsius, iar după data de 12 decembrie, vor deveni uşor negative şi se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, între -6 şi -4 grade. În prima zi a intervalului vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar in 5 şi 6 decembrie temporar va ninge slab. În restul intervalului, probabilitatea de precipitaţii, sub formă de ninsoare, va fi redusă.


Prognoza ANM relevă faptul că, în zona Dobrogei, până în data de 6 decembrie vor exista uşoare fluctuaţii ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10-11 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 2 şi 6 grade. Începând din 7 decembrie, vremea se va răci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Astfel, vor fi, în medie, maxime de 4-6 grade Celsius şi minime uşor negative, în jur de -1 grad. În zilele de 3, 5 şi 6 decembrie va ploua, iar după data de 9 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.


Pentru zona Munteniei, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. Valorile termice diurne vor fi, la începutul intervalului, în medie, de 4-6 grade Celsius, iar după data de 11 decembrie se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul nopţilor, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, cuprinse între -4 şi -2 grade. În data de 3 decembrie va ploua, iar în 5 şi 6 decembrie se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Probabilitatea de precipitaţii mixte va creşte după data de 8 decembrie.


În Oltenia, temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată, la începutul intervalului analizat media fiind de 4-6 grade Celsius, iar după data de 14 decembrie se vor apropia de zero grade. Temperaturile minime vor coborî sub pragul îngheţului încă de la începutul intervalului şi vor fi, în medie, între -5 şi -3 grade Celsius. În data de 5 decembrie vor fi precipitaţii mixte, iar după data de 8 decembrie temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.


La munte, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. Valorile maxime vor fi, în medie, de -6 până la -4 grade, iar cele minime de la -12 la -8 grade. Temporar, va ninge cu precădere în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.


Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 3-16 decembrie 2012, are la bază datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa