Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mesajul protestatarilor arădeni, adresat politicienilor aflaţi în campanie

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 05 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1347 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mesajul protestatarilor arădeni, adresat politicienilor aflaţi în campanie

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a intrat pe ultima linie dreaptă. Noi, protestatarii arădeni fără apartenenţă politică, adresăm un nou îndemn formaţiunilor politice să îşi desfăşoare activităţile în limite legale, fără violenţe în limbaj sau de natură fizică.

Consecvenţi principiilor libertăţii de exprimare, am încetat orice acţiune de protest în perioada rămasă până la alegeri, lăsând posibilitatea competitorilor electorali să îşi prezinte programele şi proiectele. Din păcate, am constatat că unii dintre aceştia se consideră mai presus de lege, amplasându-şi materialele publicitare unde îi taie capul. Mai grav, în ultimele zile între echipele de campanie au apărut şi violenţele fizice. Este dureros să vezi oameni care se încaieră între ei pentru o cauză pe care, de multe ori, nu o înţeleg şi pentru politicieni pe care nu îi cunosc personal. Aici am ajuns în bună măsură din cauza manipulărilor şi a tehnicilor de dezbinare puse în practică de guvernările ultimilor ani.

Poporul român este paşnic, dar patimile politice parcă îi iau minţile. Violenţele se manifestă, mai nou, şi în sport, unii permiţându-şi să îşi facă dreptate, spun ei, împărţind pumni arbitrilor, pe motiv că aceştia i-ar fi dezavantajat din raţiuni politice. Mai jos de atât nu credem că se poate coborî.

De aceea, dorim să reamintim domnilor candidaţi şi echipelor de campanie că, în faţa legii, toţi suntem egali. Campania electorală ar trebui să fie prilejul unor dispute de idei şi programe, nu o bătălie a bannerelor, afişelor, pomenilor, a mitei ori a lăturilor vărsate în capul adversarilor.

Îndemnăm arădenii să meargă la vot, indiferent de opţiunea politică pe care o au, pentru că astfel este înlăturată orice posibilitate de denaturare a rezultatelor. Dorim şi sperăm ca, după aceste alegeri, România să reintre în normalitate, în primul rând prin respectarea opţiunii electoratului.

De asemenea, reamintim formaţiunilor care vor forma viitorul Guvernul că vom sancţiona prompt şi ferm orice derapaj de la regulile democratice. Deviza noastră este şi va rămâne: "Demnitatea omului este intangibilă!".

Protestatarii arădenishare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
ACUMA LA TV 11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa