Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : "Nană Ana", la 105 ani, veșnic tânără

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 07 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 834 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula :

Ana Sereş din comuna arădeană Sintea Mare a devenit cunoscută nu doar în această localitate, ci în întreg judeţul Arad, fiind una dintre cele mai vârstnice persoane.

La cei 105 ani, pe care îi împlineşte pe 7 decembrie, „nană Ană” sau "Ana Gugului", cum era cunoscută încă din tinerețe în localitate, se întreţine singură, își face mâncare, spală, mătură și face curat. Unicele rude în viaţă, 2 strănepoţi, vin să o viziteze, deşi sunt stabiliţi în alte localităţi. Nu este uitată însă nici de autoritățile locale care o mai ajută cu ce are nevoie.

Pentru europarlamentarul Iosif Matula este deja o tradiţie să o viziteze an de an pe „veterana” din Sintea Mare. „De șase ani o vizitez cu mare drag pe «nană Ană», cu prilejul aniversării, dar și cu alte ocazii, pentru a vedea dacă problemele de zi cu zi în ceea ce priveşte lemnele pentru încălzire, mâncarea sau lumina îi sunt asigurate, în vederea unui trai decent. Și dacă are nevoie de ceva, încerc, alături de alți oameni inimoși, să-i vin ajutor”, spune europarlamentarul Matula.

„În pragul acestei aniversări am găsit-o la fel de sprintenă și cu mintea ageră ca de obicei, iar ca noutate mi-a spus că «m-o pus truda me' dă m-am învățat cu cafă» și ca urmare nu poate dormi noaptea, de gânduri. Din amintirile depănate de data aceasta, am reținut-o pe aceea legată de copiii: «Io am iubit mult pruncii. Tăți i-am adunat pe lângă mine. Mi-o fost drag de ei». Cu un zâmbet ascuns parcă, a mai povestit că «am fost bună de gură și am făcut în tinerețe ce nu fac alții nici dacă se mai nasc odată»”, a relatat Iosif Matula.

***

În judeţul Arad, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii sunt 23 de pensionari care au peste 100 de ani, dintre care 12 sunt veterani de război.

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa