Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

GREVĂ LA CFR: Aproximativ 200 de angajaţi ai Depoului CFR Braşov au oprit lucrul

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 16 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 1184 ori | Comentarii stire 0 comentarii

GREVĂ LA CFR: Aproximativ 200 de angajaţi ai Depoului CFR Braşov au oprit lucrul

Aproximativ 400 de angajaţi ai Depoului Braşov, în special mecanici de tren, protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în depou, refuzând să intre la lucru. Angajaţii depoului de locomotive Braşov spun că vor relua lucrul când îşi vor primi salariile.

Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive Braşov care protestează, miercuri, în depoul aflat lângă Liceul CFR Braşov spun că vor relua lucrul în momentul în care îşi vor primi salariile restante.

Potrivit liderului de sindicat al societăţii, Romeo Aldea, aproximativ 200 de angajaţi au oprit lucrul, miercuri dimineaţă, în cadrul unui protest spontan la depoul de locomotive.

"Oamenii sunt foarte supăraţi, nu vor să intre la lucru până când nu îşi vor primi banii. Ei nu mai au încredere în declaraţiile şefilor şi nici în cele ale ministrului, care a spus că banii vor intra la toată lumea astăzi şi mâine. Este vorba de un protest spontan, sindicatele nu au avut nici un rol în declanşarea acestora. Încercăm să mai vorbim cu oamenii, să vedem dacă vom reuşi să-i convingem să reia lucrul“, a declarat Romeo Aldea, liderul Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive din Depoul Braşov.

Angajaţii mai spun că sunt nemulţumiţi şi din cauza echipamentelor de protecţie, care nu le sunt asigurate corespunzător.

La rândul său, vicepreşedintele Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive Braşov, Adrian Sălăjan, spune că mişcarea spontană de protest a avut la bază neplata salariilor pe decembrie, oamenii fiind nemulţumiţi că nu vor putea să îşi plătească ratele la bănci.

"Nu am primit salariile pe decembrie. Oamenii sunt nemulţumiţi, e bătaie de joc pentru că au rate de plătit la bănci şi nu ştiu cum se vor descurca. S-a promis de către conducere că se vor plăti joi salariile, dar numai jumătate. Nu se poate aşa ceva", a spus Sălăjan.

El a susţinut că la protestele din depou, unde accesul jurnaliştilor este oprit, participă aproximativ 400 de angajaţi.

Protestul angajaţilor societăţii nu afectează circulaţia trenurilor, susţine Ştefan Drumaru, şeful Staţiei CFR Braşov.

În schimb, trenurile care vin la Braşov dinspre Bucureşti şi Poieşti au întârzieri din cauza grevei declanşate de angajaţii CFR din Regionala Bucureşti.

"La noi nu a fost grevă, dar ne aşteptăm ca următoarele ore să fie întârzieri din cauza trenurilor care vin dinspre Bucureşti şi Ploieşti", a spus Drumaru.

O parte a angajaţilor de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie.

Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că 137 de trenuri erau afectate, la ora 8.00, de greva spontană, dintre care 42 pe Regionala Cluj, 21 pe Regionala Craiova, 47 pe Regionala Bucureşti, 16 pe Regionala Constanţa, opt pe Regionala Galaţi şi trei pe Regionala Iaşi.

Fenechiu a precizat că protestul spontan a fost declanşat de angajaţii din CFR Călători şi CFR Infrastructură, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii integrale a salariilor pe decembrie.

Ministrul Transporturilor a mai spus că miercuri dimineaţă a convocat directorii CFR Călători şi CFR Infractructură şi reprezentanţii ministerului din Departamentul Contabilitate, Direcţia financiar-contabilă, iar unii au venit cu explicaţii.

Fenechiu a adăugat că nu a vrut să asculte nicio explicaţie, precizând că miercuri aşteaptă plata salariilor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa