Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Protest spontan la Tarom. Angajaţii sunt nemulţumiţi de neprelungirea licenţelor pe partea tehnică

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 699 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Protest spontan la Tarom. Angajaţii sunt nemulţumiţi de neprelungirea licenţelor pe partea tehnică

Aproximativ 200 de angajaţi Tarom au oprit spontan lucrul, nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei au refuzat să prelungească licenţa pentru cei care lucrează pe partea tehnică, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei, a spus Aurel Curdov, lider al Sindicatului Tehnic Tarom.

Secretarul general al Sindicatului Naţional Tehnic Tarom, Aurel Curdov, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că protestul nu a fost organizat de către sindicat, deşi ştia de marţi că există o stare de tensiune printre angajaţi şi a anunţat conducerea companiei.

"Am anunţat de ieri conducerea că este o situaţie explozivă din cauza neprelungirii licenţelor pe partea tehnică. Ei spun că există o recomandare a autorităţii aeronautice, care spune că nu este imperios necesar să aibă toată lumea această licenţă, dar neprelungirea ei ne afectează drepturile", a precizat liderul sindical.

Aurel Curdov a mai spus că miercuri dimineaţă a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta cu acesta, însă nu s-a putut ajunge la un compromis.

"Avem 30 de persoane care trebuie să dea licenţa luna aceasta şi el nu a aprobat prelungirea. Am rugat să ne dea o explicaţie şi a zis că el nu semnează pentru aceste licenţe, invocând că vine Curtea de Conturi. A trebuit să le spun oamenilor ce se întâmplă", a adăugat Aurel Curdov.

Liderul sindical a mai spus că tot personalul tehnic ar urma să ajungă treptat, pe măsură ce expiră licenţele, în această situaţie. El a explicat că odată cu expirarea licenţei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus nişte bani care se acordă la concediu.

Curdov susţine că sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licenţă şi sunt hotărâte să ceară ca aceste documente să rămână valide până la pensie sau până la plecarea din companie.

Secretarul general al Sindicatului Naţional Tehnic Tarom a mai spus că mai sunt 70 de persoane care încă protestează, precizând că nu ştie cât va dura acţiunea.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa