Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 24 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Iosif Matula, consecvent în susținerea cauzei femeilor la nivel internațional

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 07 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 891 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Iosif Matula, consecvent în susținerea cauzei femeilor la nivel internațional

În cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European, pe marginea viitoarei reuniuni a Comisiei ONU pentru statutul femeilor, europarlamentarul arădean a condamnat violența exercitată asupra acestora. Potrivit deputatului, fenomenul reprezintă cea mai răspândită formă de încălcare a drepturilor omului în societatea actuală, indiferent de zona geografică, de mediul cultural, economic, educaţional sau social. Spre exemplu, în România, violenţa împotriva femeilor este un fenomen social extins: 12.000 de cazuri de violenţă s-au înregistrat anual în ultimii trei ani, iar cazurile de viol au crescut de la an la an cu aproape 9%.

„Pentru a combate această formă de discriminare, Uniunea Europeană mai are încă lucruri de făcut, inclusiv din perspectiva rolului asumat pe plan internaţional, unde violenţa împotriva femeilor atinge cote alarmante”. Luând în considerare formele teribile pe care le ia agresiunea, europarlamentarul arădean a propus reunirea tuturor măsurilor în cadrul unei strategii UE de eliminare a formelor de violenţă, document cerut de Parlamentul European încă de acum câţiva ani. „Consider că eforturile UE şi ONU pentru a le oferi siguranţă femeilor trebuie completate printr-o abordare de jos în sus, mai exact prin schimbarea mentalităţii, încă de la o vârstă fragedă, prin programe educaţionale. Totodată, este important să contribuim la eliminarea stereotipurilor de gen, difuzate în mass-media, cu risc de denaturare a imaginii femeii şi perpetuare a relelor tratamente”, a subliniat Iosif Matula.

 

Discriminarea femeilor cunoaște, pe plan mondial, forme dintre cele mai diverse, de la crimele de onoare, mutilarea genitală, hărțuire, trafic de persoane, până la nuanțe  mai subtile, cum ar fi limitarea accesului la puterea politică sau în structurile de conducere ale companiilor.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa