Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 24 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Salariul minim din Marea Britanie ar putea atrage un număr mare de imigranţi români şi bulgari

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 19 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 970 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Salariul minim din Marea Britanie ar putea atrage un număr mare de imigranţi români şi bulgari

Familiile româneşti care vor emigra în Mare Britanie anul viitor ar putea să o ducă de opt ori mai bine lucrând pentru salariul minim în această ţară decât în cea de origine, în timp ce familiile bulgăreşti ar putea să îşi crească standardele de trai de aproape nouă ori, susţine MigrationWatch.

Raportul realizat de centrul de reflecţie MigrationWatch şi ale cărui rezultate au fost publicate de cotidianul Daily Mail, în ediţia electronică, intervine pe fondul îngrijorărilor britanicilor cu privire la deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari începând din ianuarie 2014.

Raportul susţine că standardele de trai ale familiilor poloneze cu salariu minim au fost de patru ori mai mari în Marea Britanie decât în ţara de origine, iar aceasta înseamnă doar jumătate din avantajul pe care migraţia îl va oferi românilor şi bulgarilor.

"Având în vedere că stimulentele economice pentru români şi bulgari sunt de două ori mai mari decât cele pe care le-au avut muncitorii polonezi, ar fi absurd de sugerat că nu va exista un aflux semnificativ", afirmă raportul.

Acesta ia în calcul salariul minim şi nivelul ajutoarelor sociale din Marea Britanie şi ţările est-europene, precum şi puterea de cumpărare, oferind o măsură corectă a standardelor de trai, susţine cotidianul britanic.

Acesta constată că un muncitor cu o soţie care depinde de el şi doi copii ar câştiga echivalentul a 70 de lire sterline (355 de lei) pe săptămână conform salariului minim din România. În Marea Britanie, unde salariul minim este susţinut de beneficii sociale, venitul familiei ar fi de 543 de lire sterline (2.760 de lei) pe săptămână. Familia ar putea, de asemenea, depune actele pentru a primi o locuinţă socială.

În mod similar, o familie din Bulgaria ar avea 543 de lire sterline pe săptămână în Marea Britanie, comparativ cu doar 62 de lire sterline în ţara de origine.

Chiar şi o familie care câştigă un salariu mediu în Bulgaria şi România ar putea să o ducă de trei sau patru ori mai bine lucrând în Marea Britanie pe salariul minim. Ar putea fi şi oportunităţi considerabile de economisire, o componentă importantă a emigraţiei din estul Europei.

MigrationWatch a estimat că 50.000 de români şi bulgari vor veni în Marea Britanie în fiecare an în următorii cinci ani, începând din 2014.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa