Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Protest la Poşta Română: Aproximativ 50 de sindicalişti strigă "Demisia", purtând cagule şi măşti craniu

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 28 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 686 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Protest la Poşta Română: Aproximativ 50 de sindicalişti strigă

Aproximativ 50 de sindicalişti din Poşta Română, purtând cagule şi măşti pe feţe, protestează joi la sediul companiei, cerând plata drepturilor salariale aşa cum au fost negociate, acordarea zilelor libere cuvenite şi demiterea conducerii dacă nu creşte veniturile CNPR cu 8-10 la sută în 2013.

Cei aproximativ 50 de protestatari care s-au adunat în faţa sediului Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) strigă "Demisia" şi au pe feţe cagule şi măşti craniu.

Sindicaliştii din Poşta Română spun că pichetul organizat joi este o continuare a acţiunilor de protest începute în 7 februarie.

Printre revendicările sindicaliştilor din Poşta Română se numără "încetarea prigoanei de tip bolşevic declanşată de actuala conducere a Companiei Naţionale Poşta Română împotriva tuturor salariaţilor care nu au fost prezenţi la serviciu în 12 februarie" şi obligarea de către statul român a directorului general şi a directorilor executivi să crească, prin politica lor managerială, veniturile CNPR cu 8-10 la sută în 2013 faţă de 2012, cu prime trimestriale de creşte de doi-trei la sută şi demiterea lor în cazul în care nu ating aceste obiective.

Protestatarii solicită plata tuturor drepturilor salariale, precum şi a cadourilor în bani aşa cum au fost negociate şi asumate de CNPR, acordarea în următoarele două luni a zilelor libere corespunzătoare orelor suplimentare lucrate în 2011 şi 2012, neplătite şi nerecuperate până în prezent, precum şi acordarea zilelor libere cuvenite celor care nu şi-au putut efectua concediile de odihnă în 2011, programarea în cursul acestui an a concediilor neefectuate în 2012, precum şi a concediilor de odihnă aferente acestui an.

Aceştia mai cer despăgubirea, prin decontare sau sistem de premiere, a tuturor salariaţilor care au cumpărat din banii proprii materiale de curăţenie, rechizite, consumabile, formulare, pe care conducerea CNPR "este incapabilă de trei ani să le procure la termen".

De asemenea, sindicaliştii cer aplicarea Contractului colectiv de muncă pentru perioada 2008-2018 în spiritul şi litera acestuia, precum şi discutarea cu partenerii sociali a intenţiilor Direcţiei Operaţional de destructurale a reţelei poştale din mediul rural şi urban. În opinia sindicaliştilor, o asemenea decizie va pune pe drumuri zilnic sute de mii de pensionari şi alţi clienţi ai poştei din mediul rural şi din cartierele urbane mărginaşe.

Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) susţin că nu sunt de acord cu privatizarea CNPR înainte de privatizarea a cel puţin un sfert din companiile poştale din Europa, pentru ca Poşta Română să poată să înveţe din greşelile altora şi să nu fie "cobai" sau "poligon de experienţă".

"Statul român ar trebui să aducă management privat, dar cu tot cu directori, nu doar membri ai Consiliului de Administraţie, schimbându-i pe cei din CNPR şi ocuparea prin concurs a posturilor de conducere din centralul CNPR", mai spun sindicaliştii.

  Simultan cu protestul din Capitală, sute de angajaţi ai Poştei au pichetat sediile unor prefecturi din ţară, în semn de protest faţă de reducerile de personal, salariile mici şi condiţiile grele de lucru, unii dintre ei purtând cagule şi măşti pe feţe.

Liderul SLPR, Matei Brătianu, a declarat pentru MEDIAFAX că participanţii la proteste poartă cagule în semn de protest faţă de acţiunile de "intimidare şi prigoană de după mitingul din 12 februarie" din Bucureşti.

"După miting, au început o campanie de prigonire şi acţiuni de intimidare în unele judeţe. Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber", a spus Brătianu.

  Potrivit sindicaliştilor, în 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat SLPR acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, în sensul diminuării unor drepturi de personal, iar două zile mai târziu a transmis o adresă prin care a cerut sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi a informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1.800 de angajaţi din mediul urban.

"În data de 14 ianuarie 2013, managementul companiei informează sindicatul despre intenţia acesteia de a desfiinţa peste 1.300 de ghişee poştale din mediul rural, cu efect concedierea a încă 1.000 de angajaţi din rural. La reuniunea de lucru organizată la finalul lunii ianuarie 2013, cu participarea şefilor oficiilor judeţene de poştă, conducerea companiei şi-a anunţat intenţia de restructurare a reţelei poştale în sensul reducerii cu aproape 50 la sută a numărului de subunităţi poştale de pe teritoriul ţări", a precizat SLPR.

În 12 februarie, aproximativ 1.500 de sindicalişti de la Poşta Română au participat la un miting organizat în Piaţa Constituţiei din Capitală. Protestatarii au cerut atunci demisia ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi a conducerii Poştei Române.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434