Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Reţete standardizate pentru toate ţările membre UE, din octombrie 2013

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 01 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 982 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Reţete standardizate pentru toate ţările membre UE, din octombrie 2013

Joi 28 februarie a avut loc la Bucureşti conferinţa "Sistemul de sănătate: Propuneri inovatoare în vederea reducerii decalajelor uriaşe dintre România şi Uniunea Europeană." Temele abordate în cadrul acestui eveniment au fost eficientizarea sistemului de sănătate din România şi modalitatile de finanţare, îmbunătăţirea accesului pacienţilor români la tratamente inovatoare, egalitatea de şanse a pacienţilor europeni, soluţii inovatoare pentru a reduce decalajele dintre România şi Uniunea Europeana în domeniul sănătăţii.

In interventia sa din cadrul conferintei europarlamentarul Petru Luhan a semnalat că românii au cel mai mult de suferit dintre toţi pacienţii din ţările Uniunii Europene, din cauza faptului că listele cu medicamentele compensate nu au mai fost actualizate de peste 1.700 de zile, cea mai lungă perioadă înregistrată într-un stat membru.

Acesta a mai precizat că există o directivă la nivel european (Directiva Nr. 2012/52¬) care va obliga statele membre să standardizeze reţetele de prescriere a medicamentelor.

"În contextul actual, diversitatea prescripţiilor medicale din întreaga Uniune Europeană a condus la această necesitate şi Comisia Europeană a elaborat această directivă, astfel încât o reţetă prescrisă în România să poată fi valabilă în orice altă ţară din Uniunea Europeană. Imbunătăţirea normelor de recunoaştere a prescripţiilor transfrontaliere va fi utila mai ales pentru pacienţii care suferă de maladii rare şi cronice care doresc să se deplaseze în altă ţară.", a subliniat Petru Luhan.

Directiva europeană prevede ca statele membre să se asigure că reţetele conţin cel puţin datele prevăzute în anexă, printre care şi semnătura pentru identificarea medicului specialist care o prescrie. Pentru a fi valabile, prin urmare, reţetele ar trebui să includă semnătura electronică a medicului. Nu sunt excluse, totuşi, elemente ulterioare, în conformitate cu practici locale, care sunt adăugate de medici. Punctele de contact naţionale stabilite în temeiul directivei Asistentei Medicale Transfrontaliere vor informa pacienţii cu privire la dreptul de a călători cu prescripţia medicală transfrontalieră, pe lângă lista minimă de elemente pe care aceasta ar trebui să le conţină.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa