Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta: Toţi banii economisiţi de Nicolăescu prin reorganizare rămân la sănătate

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 14 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 751 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta: Toţi banii economisiţi de Nicolăescu prin reorganizare rămân la sănătate

Premierul Victor Ponta le-a promis, joi, preşedinţilor CJ reuniţi la Bucureşti pentru a-şi vota noua conducere, că toţi banii care vor fi economisiţi de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prin reorganizarea pe care o va face, vor rămâne în sistemul de sănătate şi nu vor trece la buget.

  "Problema principală este ce facem că aţi luat spitalele şi nu aţi primit banii pentru ele. Nu se desfiinţează Casa naţională, ideea ministrului - şi sigur că trebuia să discute cu dumneavostră înainte să o anunţe în presă - este a unui tip de reorganizare care să mai reducă costurile de personal de bunuri şi servicii ale Caselor, iar promisiunea mea este că absolut orice leu pe care îl economiseşte prin această reorganizare discutată cu dumneavostră rămâne tot la sănătate, adică nu ce economiseşte îi luăm în altă parte. Problema este de finanţarea unităţilor care sunt la dumneavostră", a le-a spus Ponta preşedinţilor de CJ.

El a explicat, ulterior, că ideea principală a fost că nu se desfiinţează Casele, ci se face o anumită restructurare, cum se face la toate autorităţile centrale.

"Şi mai e un lucru pe care eu l-am stabilit cu Eugen Nicolăescu : toţi banii, dar toţi banii pe care îi economiseşte prin aceste reorganizări, absolut toţi rămân la sănătate, deci nu-i iau la buget", a mai susţinut premierul, după ce a fost întrebat despre criticile aduse ministrului Sănătăţii.

Ponta a fost întrebat dacă şi în cazul lui Nicolăescu este vorba de o problemă de comunicare, cum a fost situaţia fostului şef al ANSVSA, el replicând: "Toţi avem probleme de comunicare, începând cu mine".

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile.

  Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării acestor instituţii va aduce economii la buget.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate.

  În casele de asigurări de sănătate şi în direcţiile de sănătate publică judeţene lucrează aproximativ 8.000 de persoane.

Potrivit ministrului, proiectul privind reorganizarea caselor de asigurări de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică judeţene apare în câteva zile, iar prin această măsură se va diminua birocraţia din sistem, posturile urmând a fi reduse cu "5-7-8%".share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa