Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Proiect iniţiat de Asociația Gifted Children

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 19 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 959 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Proiect iniţiat de Asociația Gifted Children

Asociația Gifted Children a demarat zilele trecute un amplu program de informare privind efectele negative ale consumul ilicit de droguri, reducerea riscurilor de infectare asociate acestuia și metodele de prevenire ale infecției HIV și a bolilor cu transmitere sexuală.

“Este extrem de importantă educația sexuală în școală. Adolescența este epoca de transformări fizice și psihice profunde și atunci apar experimentări. Comportamentele care cuprind relații sexuale neprotejate, folosirea alcoolului, a drogurilor, provoacă o deteriorare a facultăților de judecată și toate acestea duc creșterea riscului cu HIV și alte infecții cu transmitere sexuală. Ne dorim o schimbare și prin aceste proiecte încercăm să oferim tinerilor cât mai multe informații utile și ne bucură deschiderea lor față de astfel de proiecte” declară Mirela Donca, vicepreședinte Gifted Children.

Proiectul a fost lansat în data de 15.03.2013 la Liceul Tehnologic Vinga, în colaborare cu ARAS și Centrul de Prevenere, Evaluare și Consiliere Antidrog, s-au discutat de efectele negative ale consumului de droguri și alcool; reducerea riscurilor de infestare HIV asociate consumului de droguri, conştientizarea momentului de debut al vieţii sexuale, riscurile şi implicaţiile psiho-sociale ale acetor comportamente; despre metodele de prevenire ale infectiei HIV si a altor boli cu transmitere sexuala, li s-au explicat importanța acestor informații atât pentru propria lor persoană dar și pentru persoanele din jurul lor.

Extinderea, la nivel social, a consumului de droguri conduce inevitabil la  prezenţa consumatorilor de droguri în mediul şcolar şi universitar. De asemenea scaderea vârstei de debut a actului sexual, nu doar în rândul populaţiei nivele de educatie si economice foarte scazute, ci si in rândul populaţie de grade ma ridicate, a dus la apariţia şi răspândirea în rândul elevilor din liceu a diferitelor boli cu transmitere sexuală. În perioada următoare proiectul va ajunge în majoritatea școlilor din județul Arad.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa