Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ziua internaţională a Conştientizării Autismului, sărbătorită în Galleria Arad

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 03 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 1136 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ziua internaţională a Conştientizării Autismului, sărbătorită în Galleria Arad

Galleria Arad a marcat  Ziua internaţională a conştientizării autismului.  Organizată sub sloganul “Când celorlalţi le pasă, viaţa mea nu mai este o etichetă”, acţiunea  a avut  un scop informativ. Reprezentanţii  asociaţiei “Autismul – un viitor mai bun” au dorit să transmită populaţiei un mesaj legat de  implicaţiile pe care le are atitudinea celor din jur asupra vieţii copilului ce suferă de o asemenea afecţiune.

Galleria Arad s-a implicat în acest demers, spunând NU discriminării, însă spunând un DA categoric respectului pentru semenul nostru, indiferent dacă este sănătos sau bolnav.

“Copiii diagnosticaţi cu autism sunt copii ca toţi copiii, îngeraşi frumoşi dar trişti, născuţi fără stele norocoase dar cu aceleaşi drepturi ca oricare alţi copii din lume. Ei sunt captivi într-o lume a tăcerii. Pot fi descrişi ca fiind într-un labirint  cu pereţi de sticlă şi în imposibilitatea de a comunica cu ceea ce este dincolo de aceasta. Au venit printre oameni să iubească, pentru că, pentru a iubi nu este nevoie de cuvinte, nu este nevoie de inteligenţă, ci este nevoie să ai ochii deschişi şi zâmbetul larg pentru a-l dărui celorlalţi. Şi aceşti copii au dreptul de a fi înţeleşi şi iubiţi”, susţine Cristian Neta Pintescu, iniţiator al evenimentului.

Pe parcursul evenimentului, În Galleria Arad a rulat un film realizat de asociaţia “Autismul – un viitor mai bun”, legat de această tulburare de natură neurobiologică, văzută prin ochii specialiştilor, a părinţilor cu copii bolnavi şi chiar a celor născuţi cu această maladie. De asemenea, sărbătoriţii zilei au petrecut câteva ore cu baloane, joacă şi tort!

“Aceşti copii născuţi cu o asemenea afecţiune nu au nici o vină. Nu avem pe cine învinovăţi pentru situaţia creată. Ceea ce putem noi face, este să îi acceptăm şi să îi tratăm ca pe egali ai noştri, ajutându-i să se integreze în mediul specific vârstei lor. Galleria Arad felicită demersul acestui grup de oameni cu suflet care au drept scop sprijinirea acestei categorii sociale şi îi asigurăm de toată deschiderea noastră ”, afirmă Tina Vîrlan, Mall Manager.

***

Autismul este o tulburare neurobiologică de dezvoltare ce se caracterizează prin întârzierea ori afectarea a 5 arii principale: socializare, limbaj, cogniţie, autiservire şi motricitate. Se manifestă încă de la naştere, fie la vârsta de 18 luni -2 ani a copilului, putând fi diagnosticat de foarte timpuriu. Un copil cu autism poate realiza relaţii  spontane afective şi poate avansa pe scara dezvoltării sale, cu condiţia ca mediul în care trăieşte să-i poată oferi oportunităţi sociale adecvate profilului său.

*În România, la fiecare şapte ore şi jumătate se naşte un copil cu autism.

*4 din 5 copii cu autism sunt băieţi

*Autismul nu este o boală psihică ci o tulburare de dezvoltare de natură neurobiologică

*Aproximativ 30000 de persoane suferă de o Tulburare din Spectrul  Autismuluishare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa