Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cristian Pârvulescu: Va fi o revizuire profundă a Constituţiei, nu una de faţadă

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 28 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 677 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cristian Pârvulescu: Va fi o revizuire profundă a Constituţiei, nu una de faţadă

Coordonatorul Forumului Constituţional, Cristian Pârvulescu, consideră că revizuirea legii fundamentale va fi profundă, şi nu una de faţadă.

"Aşa cum vedem noi situaţia, nu va fi vorba despre o revizuire de faţadă sau instituţională, ci va fi o revizuire mai profundă. Noi sperăm ca partea de drepturi şi libertăţi, care a fost cel mai bine expusă în cadrul dezbaterilor Forumului, să se regăsească în viitoarea Constituţie", a afirmat Pârvulescu într-o conferinţă de presă organizată marţi cu prilejul lansării raportului Forumului Constituţional.

Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia a precizat că raportul Forumului Constituţional este rezultatul unui proces de consultare care a început la începutul lunii martie şi s-a încheiat marţi.

Potrivit lui Pârvulescu, Forumul a inclus 49 de întâlniri desfăşurate în întreaga ţară pe trei axe - tematică, teritorială şi academică - în cadrul cărora s-au acumulat peste 400 de propuneri, concretizate în 7.000 de alineate propuse.

"Raportul a fost structurat pe capitole de prezentare şi analiză a propunerilor făcute. Cel mai consistent se referă la principiile generale privind drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale. (...) Este un raport comprehensiv, nu este neapărat un raport coerent. Propunerile sunt exact aşa cum au fost culese. Sunt uneori propuneri contradictorii, care reflectă starea de spirit a societăţii româneşti. Este un bun exerciţiu de consultare. Participarea a fost numeroasă. Lipsa de resurse financiare ne-a obligat la un anumit număr de acţiuni. Dacă comparăm Forumul Constituţional din 2002 cu cel din 2013 este vorba de un număr spectaculos mai mare de acţiuni desfăşurate într-o unitate de timp mai scurtă", a subliniat Cristian Pârvulescu.

El a explicat că după ce Comisia pentru revizuirea Constituţiei va aproba un raport la proiectul de lege privind modificarea legii fundamentale şi după ce acesta va fi adoptat de Senat, ca primă Cameră sesizată, va exista o perioadă de două luni în care Forumul Constituţional va putea, de asemenea, culege reacţii pe text, astfel încât, ulterior, a doua Cameră sesizată să poată face modificări.

"În acelaşi timp, Comisia de la Veneţia va fi în permanentă legătură cu Comisia parlamentară de revizuire şi va face o evaluare a propunerilor de revizuire din perspectiva standardelor europene, astfel încât să reuşim să avem la sfârşitul lunii septembrie cea mai consensuală revizuire posibilă în acest context în România. Eu cred că cel mai important lucru este consensualismul într-un moment de refondare cum este cel de revizuire a Constituţiei", a mai spus Pârvulescu.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa