Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Acţiune educativă pentru sănătatea orală, la Săvârşin

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 31 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 648 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Acţiune educativă pentru sănătatea orală, la Săvârşin

Organizaţia de Femei a PSD Arad (OFSD Arad) a organizat Caravana “DINŢIŞORUL SĂNĂTOS ŞI VESEL”, la Săvârşin. Este o acţiune educativă care promovează un comportament pentru îngrijirea dinţilor, copiii au primit din partea organizatorilor periuţe şi pastă de dinţi. Prin mesajul “DINŢIŞORUL SĂNATOS ŞI VESEL”, s-a făcut un apel puternic pentru părinţi şi copii, prin care a fost subliniată importanţa igienei orale de la cele mai fragede vârste. Sănătatea copiilor este un indicator de sănătate a unei comunităţi.

Credem că prin această caravană ajutăm la înbunătăţirea stării de sănătate orală pe termen lung. Cercetările ne arată că în alte ţări, unde s-au demarat asemenea campanii, prevalenţa cariei dentare a scăzut cu 30-40%. Scopul acestei caravane este acela de a conştientiza părinţii, educatorii şi copiii de principalele probleme la nivelul cavităţii bucale: eroziunea dentară, sensibilitatea dentară, sângerările gingivale, a declarat Alexandra Braica, preşedinta OFSD Arad.

Aproximativ 90% dintre copiii din România sunt afectaţi de carii dentare. O igienă riguroasă, din păcate, nu este întotdeauna suficientă. Consumul exagerat de zahăr şi predispoziţia genetică permit apariţia cariilor. Acestea, precum şi alte probleme stomatologice, pe lângă faptul că provoacă durere şi afectează abilităţile verbale şi imaginea de sine a copilului, duc de asemenea, la probleme sistematice care pot afecta starea generală de sănătate. O situaţie care îngreunează mult colaborarea dintre stomatologi şi pacienţii săi o constituie la noi lipsa de informare a marelui public.

Specialistele OFSD au arătat că, din punct de vedere stomatologic, sănătatea e ameninţată de patru tipuri de afecţiuni: caria dentară, parodontopatiile, malformaţile sau anomaliile dentomaxilare şi cancerul. În toate aceste cazuri prevenţia joacă un rol important. Educaţia stomatologică este complexă deoarece trebuie să înceapă devreme şi să fie continuată în permanenţă cu sprijinul învăţământului public şi al profesiei stomatologice.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
ACUMA LA TV 15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa