Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Studenţii medicinişti din cadrul UVVG, prezenţi la congrese de specialitate

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 04 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 612 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Studenţii medicinişti din cadrul UVVG, prezenţi la congrese de specialitate

Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad sprijină participarea celor mai buni studenţi ai săi la diverse conferinţe şi congrese naţionale şi internaţionale, oferindu-le acestora oportunităţi noi de dezvoltare, dar şi de prezentare a studiilor şi rezultatelor obţinute în urma proiectelor de cercetare în care sunt implicaţi.

Doi dintre acești eminenți studenți, Mihai Panainte și Vlad Dancea, recent întorși de la un astfel de congres, ne-au declarat: „Ne bucurăm că am avut ocazia să participăm la trei congrese medicale, în special datorită faptului că am fost participanţi activi, cu studii proprii prezentate.”

În primul semestrul au participat în București, la „Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici”, în perioada 6 – 8 Decembrie 2012, cu studiul ”Rolul interleukinei-1 și al interleukinei-6 ca şi markeri ai patogenezei artritei psoriazice”, coordonați de către şef Lucrări Dr. Camelia Ciacli.

„Asociația Studenților Mediciniști Arădeni (A.S.M.A.) ne-a oferit contextul și îndemnarea, prin președintele organizației, Dr. Sebastian Popescu, să concepem un studiu propriu, care sa materializat prin voluntariatul a peste 70 studenți din „Săptămâna prevenirii cancerului la sân și a cancerului de col uterin”, 1-8 Martie 2013, a fost demn de congrese internaționale. Astfel, „Congressis” de la Iași, aflat la ediția a X-a, desfășurat în perioada 11-14 Aprilie 2013, şi„Medicalis” de la Cluj Napoca, la ediţia a XIV-a, în perioada 16-19 Mai 2013 au inclus lucrările „Metabolic syndrome in the population of Arad regarding age and sex differences”, coordonator Dr. Narcisa Mihăilescu şi, respectiv „Body fat percentage and metabolic syndrome in an adult population of Arad”, coordonator Prof. Dr. Liana Moș, cu autorii Mihai Adrian Panainte și Vlad Ioan Dancea. Am analizat 681 locuitori ai Aradului prin determinarea valorilor glicemiei, tensiunii arteriale, a procentului de grăsime corporală, saturația în oxigen a sângelui, indexul de masă corporală și întrebări țintite. Au fost diagnosticați o treime din pacienți cu sindromul metabolic, ceea ce reprezintă un cumul de factori de risc cardiovascular și ai diabetului zaharat. Acest procentaj enorm reiese mai mult din faptul că printre cei care au așteptat pentru a fi analizați și îndrumați, majoritatea erau oameni cu un grad de obezitate, cu vârsta peste 50 de ani. Noutatea studiilor şi lucru ilustrat în special în prezentarea de la Cluj Napoca constă în corelațiile găsite între diferiți parametrii analizați și validarea unei metode simple, non-invazive, cunoscută ca și bio-impedanță, de analiză a procentului de grăsime corporală ca și un indicator fidel pentru riscul de boală metabolică” ne-a declarat studentul Mihai Adrian Panainte.

Studentul medicinist Vlad Ioan Dancea se arată încântat de deplasările avute: „Congresul de la Iași ne-a primit cu bine. Aici am fost singurii reprezentanți ai Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară  din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad. Între cei aproximativ 900 de participanți, majoritatea români, dar și internaționali și invitați speciali, am reprezentat cu mândrie învățământul medical arădean, prezentând o lucrare ce a impresionat plăcut și care a sădit idei pentru mai multe acțiuni de prevenție și încurajare a unui stil de viață sănătos. Am cunoscut mulți studenți de la universitățile din țară și străinătate, comparându-ne în pregătirea academică, legând prietenii. Ne-am întors schimbați, cu idei noi și perspective lărgite și bucuroși că am dat vestea că Aradul are o facultate bună de medicină și o nădejde în organizația de studenți mediciniști, A.S.M.A., prin implicarea sârguincioasă spre sănătatea și binele populației. Congresul de la Cluj, mai profesionist, a reunit foarte mulți studenți internaționali veniți special în țara noastră pentru prezentări și workshop-uri temeinic pregătite. Printre puținele prezentări, exigent alese, a fost și lucrarea noastră, la secțiunea „Public Health”, fiind bine primită și comentată, nelipsind întrebările juriului, dar și a studenților spectatori. Îi îndemnăm pe toți studenții mediciniști ai universității noastre să participe activ, cu prezentări, la orice congres național și internațional la care au ocazia. Sunt experiențe de neuitat, atât social, cât mai ales pentru pregătirea medicală și în cercetare, oferind noi perspective și fiind intrigi pentru dezvoltarea de interese medicale și viziuni.”share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
ACUMA LA TV 06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa