Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Cartel ALFA solicită Guvernului să modifice prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr 55

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 14 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 791 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Cartel ALFA solicită Guvernului să modifice prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr 55

Confederaţia Naţională Sindicala „Cartel ALFA” trage un serios semnal de alarmă referitor la decizia Guvernului, care se regăseşte în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55, referitoare la impozitarea salariilor comensatorii cu 85% şi avertizează că prevederile acesteia sunt general valabile, a declarat preşedintele CNS „Cartel ALFA”, Bogdan Iuliu Hossu, conform unui comunicat de presă.

Prezentăm declaraţia de presă a preşedintelui „Cartel ALFA”

”Asa cum a fost formulata, OUG nr. 55 impune impozitarea TUTUROR salariilor compensatorii si a altor drepturi care se pot acorda, conform legii si prevederilor din contractele de munca, „angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru in consiliile de administratie si consilii de conducere”.

In conformitate cu dispozitiile din Constitutie, un text de lege nu se poate aplica unor categorii strict precizate de persoane, pentru ca aceasta presupune discriminarea pe criterii profesionale, astfel ca prevederile OUG 55, apartuta in Monitorul Oficial nr 331 din 6 iunie 2013, se aplica tuturor, indiferent daca este vorba de angajati din companiile de stat, companii private sau institutii bugetare.

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA” avertizeaza asupra acestui aspect ale carui consecinte sunt imediate. CNS „Cartel ALFA” constata inca odata ca lipsa unui dialog social real intre Guvern, pe de o parte, si organizatiile patronale si cele sindicale de cealalta parte, dar si lipsa de expertiza, precum si dorinta de a lansa texte de lege populiste, se intoarce impotriva cetateanului de rand si a celui cu venituri mici, anulând elementare masuri de protectie sociala.

Ambiguitatea textului OUG 55 determina generalizarea masurii, astfel ca salariile compensatorii primite, de exemplu, de un sef de birou sau sef de atelier (pozitie considerata conform ordonantei ca fiind o functie de conducere), dintr-o oarecare institutie bugetara sau intreprindere privata sau de stat din Romania, sunt impozitate cu 85%. Situatia este hilara si duce la sacrificarea unor lucratori in numele unui demers populist facut pe genunchi. Conform Ordonantei, orice salarait cu o functie de conducere care primeste o forma de sustinere financiara pentru reconversie profesionala, in urma incetarii contractului de munca, va avea aceste venituri impozitate cu 85%.

Precizam ca opinia CNS „Cartel ALFA” este ca impozitarea cu 85% a veniturilor compensatorii uriase ale celor cuprinsi in Autoritatea de Supraveghere Financiara este justificata.

Confederatia a facut in nenumarate randuri apel la solidaritate sociala, la o politica fiscala bazata pe impozitare graduala cat si la sanctionarea mandatatilor statului care stabilesc salarii inaceptabile comparativ cu functii similare din state dezvoltate, dar aplicarea acestor masuri trebuie facuta corect, fara a-i afecta pe angajatii cu salarii mici si medii.

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA” solicita Guvernului sa intre de indata in dialog cu partenerii sociali si sa modifice de urgenta prevederile Ordonantei de Urgenta nr 55”.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434