Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 07 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta dă liber la angajările în sistem unu la unu la stat

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 19 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 863 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta dă liber la angajările în sistem unu la unu la stat

Guvernul ar putea adopta saptamana viitoare o ordonanta in baza careia sa fie reintrodusa posiblitatea angajarii in sistem unu la unu, in primul rand in sanatate, educatie, dar si in politie, a anuntat premierul Victor Ponta.

 

"Cred ca saptamana viitoare o sa adoptam ordonanta prin care desfiintam toate posturile neocupate si introducem posibilitatea de angajare unu la unu. Acum stiti este una la sapte, din cauza cresterii de personal.

 

Deci, practic, de saptamana viitoare la orice post eliberat se poate angaja o noua persoana, in primul rand in sanatate, in educatie si pentru politie vom face acelasi lucru", a spus prim-ministrul, miercuri seara, la Antena 3.

 

Anterior, premierul Victor Ponta declarase pe 13 mai ca angajarile "unu la unu" in sistemul bugetar nu pot fi reluate, decat in paralel cu desfiintarea posturilor neocupate.

 

Intrebat, la Palatul Parlamentului, daca Executivul a discutat cu FMI despre deblocarea angajarilor la stat in regim "unu la unu", premierul a afirmat ca masura ar urma sa fie discutata, dar deocamdata nu poate fi aplicata, fiindca ar conduce la o crestere a posturilor in sectorul bugetar pe care Guvernul nu o poate sustine.

 

"Nu, o s-o discutam cu cei de la FMI. Ideea este ca nu poate fi luata aceasta decizie, la care eu tin foarte mult, decat in paralel cu desfiintarea tuturor posturilor neocupate in acest moment, pentru ca sa si ocupam toate posturile neocupate, blocate si sa si dam drumul la 'unu la unu' ne-ar duce la o crestere in sectorul bugetar pe care nu putem sa o sustinem din punct de vedere financiar.

 

In schimb, daca desfiintam posturile neocupate, inseamna ca vom avea mai putini sefi. De ce sunt tinute posturile neocupate? Ca nu poti sa fii sef decat daca ai 11 sau 20 in subordine, dintre care cinci sunt cu adevarat si zece sunt pe hartie. Asta e, mai desfiintam din sefi, dar, dupa aceea, in special la sanatate si la educatie, iti pleaca un angajat, poti sa angajezi imediat pe cineva in loc", a explicat Victor Ponta.

 

Guvernul a decis, in 2009, prin ordonanta de urgenta, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa