Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 07 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Din 2014, românii vor fi trataţi pe piaţa britanică a muncii la fel ca restul europenilor

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 24 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 676 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Din 2014, românii vor fi trataţi pe piaţa britanică a muncii la fel ca restul europenilor

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat că din 2014 românii şi bulgarii vor fi trataţi pe piaţa britanică a muncii la fel ca restul cetăţenilor europeni, el arătând că la finalul lui 2013 vor fi ridicate restricţiile de muncă.

"M-aş referi atât la declaraţiile lui David Liddington, din martie, de la Bucureşi, precum şi, foarte important, la discursului premierului nostru, David Cameron, pe tema migraţiei, susţinut în aprilie. David Cameron a subliniat trei aspecte: în primul rând, vom ridica restricţiile de pe piaţa muncii la finalul acestui an, ceea ce înseamnă că, din 2014, românii şi bulgarii vor fi trataţi pe piaţa britanică a muncii la fel ca restul cetăţenilor europeni", a spus Harris, într-un interviu acordat gandul.info.

"În al doilea rând, David Cameron a subliniat aportul muncitorilor români la economia britanică. A spus că, în general, românii muncesc din greu, îşi plătesc taxele şi sunt preţuiţi de agajatorii lor. Al treilea lucru pe care l-a spus primul-ministru este că trebuie să dăm un răspuns îngrijorărilor care transpar dinspre populaţia britanică - îngrijorări care există şi în alte ţări - anume că dreptul la liberă circulaţie trebuie respectat, dar nici să nu existe abuzuri în virtutea acestui drept", a adăugat Harris.

El a precizat că autorităţile din Marea Britanie au în acest moment la Bruxelles o discuţie cu partenerii europeni despre eventuale soluţii prin care să elimine aceste temeri şi prin care să respecte aceste libertăţi de eventualele abuziri.

"Aceasta este poziţia noastră şi cred că există înţelegere, sprijin chiar, din partea autorităţilor române în acest sens", a spus Harris.

Întrebat cum ar caracteriza acum dezbaterea privind imigraţia existentă în Regatul Unit comparativ cu lunile trecute, când s-a asistat la un discurs puternic discriminatoriu îndreptat împotriva românilor şi bulgarilor, Harris a răspuns: "Cred că există o mai bună înţelegere acum a poziţiilor ambelor părţi".

El a precizat că mai multe instituţii au încercat să vină cu diverse estimări privind numărul de români care ar urma să se stabilească în Marea Britanie după 2014 şi a subliniat că printre acestea nu se află, însă, şi estimări ale Guvernului britanic.

"Există un studiu făcut la cererea Guvernului britanic de către National Institute for Economic and Social Research. Acel studiu a încercat să analizeze motivele pentru care românii şi bulgarii migrează în Marea Britanie, dar şi impactul acestor procese migratorii asupra sferei serviciilor publice din Marea Britanie. Ceea ce nu a făcut acel studiu a fost să încerce să avanseze un număr, o estimare a potenţialului aflux de români şi bulgari după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii. A explicat, în schimb, de ce nu e posibil ştiinţific să vii cu estimări credibile. Motivul principal este că există atât de multe necunoscute - restricţiile nu se ridică doar de pe piaţa muncii din Marea Britanie, ci din toată Uniunea Europeană, deci românii sau bulgarii care vor dori să se mute în alt stat membru vor avea 27 de variante în ceea ce priveşte ţara în care vor munci. Aşadar, este foarte, foarte dificil să spui câţi vor merge în Marea Britanie. Acest studiu a explicat de ce Guvernul nu ar fi credibil dacă ar veni cu astfel de cifre", a precizat Harris.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa