Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 29 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Legea bonelor propusă de deputatul PSD Tamara Ciofu este susținută de peste 50 de parlamentari

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 28 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 1076 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Legea bonelor propusă de deputatul PSD Tamara Ciofu este susținută de peste 50 de parlamentari

Deputatul PSD Tamara Ciofu a depus în Parlament propunerea legislativă pentru reglementarea ocupațiilor de bonă și babysitter în România, având susținerea a peste 50 de deputați și senatori de la toate formațiunile politice.

”Înainte de a depune propunerea legislativă am avut numeroase consultări și am prezentat beneficiile acestei legi mai multor colegi care mi-au spus că vor să susțină inițiativa. Sunt deputați și senatori de la toate formațiunile politice și din mai multe comisii parlamentare. Susținerea lor îmi dă încredere că demersul meu a fost corect și că această lege va reprezenta o garanție și un sprijin pentru familiile care nu reușesc să obțină un loc la grădiniță pentru copiii lor”, a declarat Tamara Ciofu.

Propunerea legislativă a reprezentantei PSD răspunde unui obiectiv al Programului de Guvernare 2013-2016, în care se stabilește ca direcție principală de acțiune „dezvoltarea serviciilor sociale pentru îngrijirea copiilor şi a persoanelor dependente de familie şi sprijinirea recunoaşterii muncii la domiciliu a îngrijitorilor”.

Noua lege propune crearea unui domeniu complementar față de sistemul de creşe şi grădiniţe, prin reglementarea activităţilor de îngrijire şi supraveghere a copiilor la domiciliu pe timpul zilei. De asemenea, legea introduce proceduri clare de monitorizare a acestor activităţi, în vederea respectării tuturor dispoziţiilor legale în domeniul drepturilor copiilor, domeniul muncii şi fiscalităţii aferente.

Potrivit propunerii legislative, Biroul Bonelor și Babysitterilor din România va fi organismul profesional autorizat care va organiza şi monitoriza desfășurarea serviciilor furnizate de bonă și babysitter în scopul îngrijirii şi supravegherii la domiciliu a copiilor pe timpul zilei.

Înainte de introducerea proiectului în dezbaterea Parlamentară, deputatul Tamara Ciofu a organizat o dezbatere publică la Comisia pentru drepturile omului, la care au participat parlamentari de la toate formațiunile politice, reprezentanți ai societății civile, specialiști din domeniul protecției copilului și un reprezentant al Avocatului Poporului.

De asemenea, deputatul PSD a avut consultări în colegiul său din Botoșani, cu parlamentarii din județ, reprezentanții autorităților locale, membrii ai Direcției Județene pentru protecția copilului, Colegiul Medicilor, membri ai sindicatelor și simpli cetățeni care au avut posibilitatea de a aduce îmbunătățiri la acest proiect de lege.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta