Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentarul Iosif Matula consideră că susţinerea comunităţii joacă un rol extrem de important în proiectele derulate de Asociaţia Distroficilor Musculari

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 01 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 583 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentarul Iosif Matula consideră că susţinerea comunităţii joacă un rol extrem de important în proiectele derulate de Asociaţia Distroficilor Musculari

O delegaţie a filialei arădene a Asociaţiei Distroficilor Musculari din România (ADMR), condusă de preşedintele Mihai Fighir, a efectuat, la sfârșitul lunii iunie, o vizită la Bruxelles la invitația europarlamentarului Iosif Matula.

Programul vizitei în Parlamentul European a debutat printr-o conferinţă de informare despre activitatea, rolul, competenţele şi funcționarea instituţiilor eruopene. Cei 9 membri şi voluntari  din cadrul ADMR au vizitat clădirile Parlamentului European, biroul europarlamentarului Iosif Matula şi câteva dintre sălile unde se desfășoară ședințele.

Iosif Matula consideră că susţinerea comunităţii joacă un rol extrem de important în proiectele derulate de Asociaţia Distroficilor Musculari, precum și în procesul de integrare în societate a persoanelor diagnosticate cu distrofii musculare. "Am o colaborare de ani de zile cu reprezentanții Asociației Distroficilor Musculari din România, îi apreciez în mod desoebit pentru activitatea pe care o desfăşoară și pentru efortul pe care îl depun  pentru a-și materializa proiectele. M-am bucurat să îi primesc la Bruxelles, să le putem explica mecanismul de funcționare a Parlamentului European și a instituțiilor europene, vizita fiind un bun prilej pentru a dezbate pe marginea problemelor cu care se confruntă distroficii musculari în țara noastră", afirmă Iosif Matula.

Cea mai stringentă problemă invocată, discutată și la Bruxelles, o constituie închiderea de aproape doi ani de zile a Centrului  de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia” din Vâlcele, singurul spital de profil din țară. În momentul de față, există promisiunea Ministerului Sănătății de a redeschide acest spital, promisiune nemateralizată deocamdată.  

Delegaţia arădeană şi-a încheiat vizita în capitala Uniunii Europene printr-un tur al prinicpalelor obiective turistice din capitala Uniunii Europene.

***

Asociația Distroficilor Musculari din România (ADMR) este o asociaţie naţională de persoane cu handicap neuromuscular şi, după ultimele estimări, numără aproximativ 1200 de membri afectaţi.
ADMR desfășoară activități de integrare a distroficilor în societate, acțiuni de susținere a acestora în familie, acțiuni de educare a aparținătorilor, acțiuni de instruire a membrilor săi pentru ca aceștia să-și cunoască drepturile, activități recreative și culturale.

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa