Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : Concurs cu premiu o excursie la Bruxelles, pentru elevi şi studenţi

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 04 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 2398 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula : Concurs cu premiu o excursie la Bruxelles, pentru elevi şi studenţi

Pentru a păstra tradiția de a oferi cadou o excursie la Bruxelles tinerilor arădeni, europarlamentarul Iosif Matula va lansa, la începutul săptămânii viitoare, un concurs pentru elevi, dar și pentru studenții de la cele două universități din Arad.

Pentru a participa la concurs, elevii și studenții trebuie să redacteze un eseu (între 500 și 1.000 de cuvinte) cu temă „Cetăţenia europeană - între informare şi provocare“, în care să descrie cum văd ei Europa, drepturile și obligațiile cetăţenilor europeni.   

Concursul va începe în 8 iulie şi va fi lansat la dezbaterea publică organizată de Asociaţia Trust Society în parteneriat cu Primăria municipiului Arad şi europarlamentarul Iosif Matula, în cadrul proiectului “Aradul, în anul european al cetăţenilor”.

Eseele pot fi trimise la adresa europarlamentariosifmatula@gmail.com, până la data de 1 octombrie.

„Mă bucură faptul că Aradul este receptiv la organizarea de evenimente dedicate Anului European al Cetățenilor ceea ce arată că există o deschidere spre importanța și siguranța pe care ni le conferă Uniunea Europeană. Îi invit pe tinerii arădeni să participe la acest concurs de creativitate şi să îşi spună părerea lor de cetăţeni europeni”, a declarat europarlamentarul Matula.

 

Despre proiectul Aradul în Anul European al Cetăţenilor

 

Asociaţia Trust Society, în parteneriat cu Primăria municipiului Arad și cu europarlamentarul arădean Iosif Matula, a inițiat proiectul „Aradul în Anul European  al Cetățenilor“.

În cadrul proiectului va fi editată o publicaţie de informare cu privire la drepturile şi oprtunităţile cetăţenilor europeni, va fi organizată o dezbatere publică  în  8 iulie, de la ora 13.00, în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ, şi vor fi organizate activităţi creative cu copiii pe teme de interes european.

În cadrul dezbaterii publice vor fi implicați reprezentanţi ai Primăriei municipiului Arad, europarlamentarul Iosif Matula, reprezentant al Regiunii de Vest, dar şi studenţi şi elevi din instituţiile de învăţământ din Arad, precum și organizații non-guvernamentale.

De asemenea, vor participa și vor avea scurte intervenții Adriana Soneriu, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad, și Alina Mrejeru, coordonatorul Centrului Europe Direct din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad.

 

Despre Anul European al Cetăţenilor

 

Anul European al Cetăţenilor este dedicat drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al Uniunii Europene.

În cursul acestui an se va încuraja dialogul între toate nivelurile administraţiei publice, societatea civilă şi întreprinderi, prin evenimentele şi conferinţele care vor avea loc în ţări din Europa.

Vor fi dezbătute drepturile cetăţenilor europeni şi se va contribui la definirea unei viziuni, despre cum ar trebui să fie Uniunea Europeană în 2020.

Raportul Comisiei Europene din 2010 privind cetăţenia UE indică faptul că europenii nu profită din plin de drepturile lor, întrucât nu le cunosc. Este vorba în special de dreptul la libera circulaţie şi de dreptul de stabilire în alte ţări ale Uniunii.

 

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa