Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Sute de mineri ameninţă că se blochează în subteran

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 18 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 1038 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Sute de mineri ameninţă că se blochează în subteran

Peste 200 de mineri de la Exploatarea Huilei Paroseni au anuntat, joi dimineata, ca nu vor mai iesi din subteran la finalul schimbului intai, nemultumiti de faptul ca termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu mai preiau carbunele produs de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ).

"Am fost mandatat de colegii mei sa transmit faptul ca nu vor mai iesi din subteran, dupa ora 12:00, doar daca vor primi asigurari certe, in forma unui contract scris, ca huila produsa la mina Paroseni va fi preluata ritmic de Complexul Energetic Hunedoara. Oamenii doresc sa aiba aceasta garantie ferma de preluare a carbunelui", a declarat presedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos.

Potrivit liderului sindical, abatajul de extractie a carbunelui de la mina Paroseni a fost oprit de miercuri, iar minerii executa doar lucrari de asigurare a perimetrelor din subteran, necesare pentru siguranta exploatarii.

Decizia a fost luata dupa ce termocentrala Paroseni a incetat sa mai preia carbunele de la Paroseni, la inceputul saptamanii, iar depozitul de 1.800 de tone al exploatarii de huila Paroseni s-a umplut cu productia realizata de luni pana miercuri.

Potrivit acestuia, fondul de salarii se asigura din productia vanduta si din subventia primita pe gigacaloria de carbune livrat termocentralelor.

Presedintele Sindicatului Huila a mai spus ca situatia poate fi deblocata doar printr-o decizie a conducerii CEH Hunedoara.

Exploatarea Huilei Paroseni face parte din Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului in care mai sunt incluse minele Paroseni si Uricani, toate fiind cuprinse in programul de inchidere a minelor neviabile ce a fost convenit cu Comisia Europeana pana in anul 2018. In cadrul SNIMVJ lucreaza peste 2.400 de mineri.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa