Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mii de absolvenţi de liceu vor indemnizaţie de şomaj

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 24 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 541 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mii de absolvenţi de liceu vor indemnizaţie de şomaj

Aproximativ 17.500 absolventi s-au inregistrat pentru indemnizatia de somaj, in primele trei saptamani din luna iulie, de peste patru ori mai multi decat in luna precedenta, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), inclus in proiectul european "Fii informat!".

Dintre cei 17.501 de absolventi inregistrati in perioada 1-21 iulie, 16.297 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 364 din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 840 - din invatamantul universitar.

In luna precedenta, pentru a primi indemnizatia de somaj s-au inregistrat la serviciul public de ocupare 3.970 absolventi, dintre care 3.404 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 466 din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 100 din invatamantul universitar.

ANOFM si structurile sale teritoriale mai ofera absolventilor informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, formare profesionala gratuita.

Absolventii pot obtine indemnizatie de somaj in cazul care nu au reusit sa-si gaseasca un loc de munca si daca in termen de 60 de zile de la absolvire s-au inregistrat la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu sau resedinta sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat. De asemenea, indemnizatia se acorda de la data absolvirii scolilor speciale, pentru persoane cu handicap.

Data absolvirii este prima zi a lunii urmatoare celei inscrise pe diploma sau, dupa caz, pe certificatul de studii eliberat de catre institutia de invatamant, daca in cuprinsul documentului nu se specifica in mod expres o anumita data de absolvire.

Indemnizatia de somaj pentru absolventi se acorda la cerere, pe o perioada de sase luni, si are valoarea de 250 lei pe luna, reprezentand 50% din indicatorul social de referinta. Indemnizatia poate fi solicitata in cel mult 12 luni de la data absolvirii si se acorda o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita.

Proiectul 'Fii informat!' este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU) si are care obiectiv cresterea calitatii, eficientei si gradului de vizibilitate a serviciilor publice de ocupare in randul clientilor si potentialilor clientishare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa