Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Peste două milioane de români lucrează în alte state membre ale UE

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 29 August, 2013 | Nr. accesari stire 894 ori | Comentarii stire 1 comentarii

Peste două milioane de români lucrează în alte state membre ale UE

Numarul romanilor care au migrat pentru munca a crescut exploziv dupa aderarea la Uniunea Europeana, estimarile efectuate la nivel european aratand ca un numar de aproximativ 2,1 milioane de romani lucreaza in alte state membre ale UE, conform proiectului Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013 - 2020.

Principalele state de destinatie ale romanilor plecati pentru munca in UE sunt Italia - 890.000 persoane, Spania - 825.000 persoane, si Germania - 110.000 persoane.

"Aceasta migratie masiva a fortei de munca activa petrecuta intr-un interval de timp foarte scurt a dezechilibrat piata muncii, fenomenul fiind greu de gestionat, astfel incat sa poata fi elaborate politici adecvate de echilibrare a concordantei dintre cerere si oferta.

Astfel ca, daca la inceputul perioadei analizate, piata interna a functionat cu excedente mai mari de oferta, dupa a doua jumatate a anilor 2000, odata cu modificarile structurale ale economiei, piata a functionat cu deficite mari in anumite sectoare si ramuri economice. Somajul redus nu a reprezentat in sine un indicator real de eficienta, atata timp cat multe ramuri economice nu au putut angaja personal suficient si de calitatea dorita.

Este evident ca marimea neconcordantelor dintre cerere si oferta a sporit riscul pierderii de productivitate, sistemul de formare profesionala continua a adultilor, parghia cea mai importanta de contracarare a fenomenului, functionand cu destul de multe deficiente", semnaleaza proiectul de strategie.

Acesta mentioneaza ca un alt efect extrem de important al acestei migratii masive pentru munca a avut loc in planul sustenabilitatii sistemului de protectie sociala al pietei muncii din Romania si din UE, conditionat de integrarea activa si participarea efectiva prin contributii la aceste sisteme pentru lucratorii romani care lucreaza pe teritoriul altor state membre UE.share - facebook    share - twitter
Dl Carter Collins a postat: Vineri, 02 Septembrie, 2016, 09:18 urmatorul comentariu:
Numele meu este dl Carter Collins, eu sunt un creditor privat, care da împrumut pentru persoane fizice și juridice. V-ați fost refuzat de atât de multe bănci? Ai nevoie de finanțare pentru a stabili afacerea ta? Do aveți nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii dvs.? Sau aveți nevoie de un imprumut personal?. contactați-ne acum :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com Împrumutații FORMULAR DE DATE 1) Numele tau: 2) SEX: 3) ȚARA: 4) OCUPAȚIA DUMNEAVOASTRĂ: 5) STARE marital: 6) NUMĂRUL DE TELEFON: 7) Venit lunar: 8) ADRESA 9) SCOP: 10) CERERE DE ÎMPRUMUT: 11) DURATA DE ÎMPRUMUT: contactați-ne acum :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com Toate cele bune Dl Carter Collins
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa