Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta: Avem o posibilitate de creștere de circa 3-4 % a fondului de salarii

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 10 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 557 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta: Avem o posibilitate de creștere de circa 3-4 % a fondului de salarii

Majorarea fondului de salarii din sistemul public este posibilă cu până la 4% în 2014, dar nu s-a decis încă modul în care vor fi distribuiți banii suplimentari, a afirmat joi, la Giurgiu, premierul Victor Ponta.

"Avem o posibilitate de creștere de circa 3-4 % a fondului de salarii. Ori asta trebuie să decidem până la sfârșitul lunii, dacă mai mărim salariile cele mai mici din administrația publică sau dacă încercăm să acoperim impactul negativ al reducerii CAS-ului", a declarat Ponta.

El a precizat că subiectul este încă în dezbatere, însă o decizie va fi luată până la sfârșitul lunii octombrie, pentru a nu se întârzia calendarul adoptării bugetului de stat pentru anul 2014.

"E o chestiune pe care o dezbatem în această perioadă în cadrul Ministerului de Finanțe și cu ceilalți miniștri, după care o discutăm la sfârșitul lunii cu delegația Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, iar în prima ședință din noiembrie adoptăm în Guvern proiectul de buget și-l trimitem la Parlament. Parlamentul va avea cel puțin o lună, luna noiembrie, în care dezbate bugetul, îl aprobăm, în așa fel încât în decembrie și instituțiile publice să știe practic pe ce se bazează în 2014", a explicat premierul.

Prioritară pentru Guvern este și legea referitoare la salarizarea personalului bugetar, aflată de asemenea în lucru.

"Lucrăm la ea și vedem foarte clar, salariile mari nu vor crește anul viitor, încercăm să le creștem pe cele mici. (...) În ceea ce privește bugetarii și celelalte contribuții, la un moment dat sigur că nu o să avem bani de toate, trebuie să alegem care e soluția cea mai bună și asta calculăm, cu cifre, până la sfârșitul lunii", a spus Victor Ponta.

Șeful Guvernului a dat asigurări, totodată, că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procentaj care va depăși rata inflației pe anul în curs.

"Vom reuși anul viitor să indexăm și pensiile. (...) Nu s-a tăiat nicio pensie, dimpotrivă, o să crească pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflației și anul viitor vor fi indexate cu mai mult decât rata inflației, pentru că inflația la sfârșitul anului va fi foarte mică. (...) Noi aveam calculat inițial 3-3,5% și rata inflației undeva spre 2%", a afirmat premierul.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa