Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 24 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Studenţi medicinişti din cadrul UVVG, în practică la Spitalul St. Vinzenz din Hanau

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 17 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 922 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Studenţi medicinişti din cadrul UVVG, în practică la Spitalul St. Vinzenz din Hanau

Un grup de şase studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, au efectuat şi în acest an, la invitaţia conf. univ. dr. Harry Grossmann, director al Institutului de Psihoterapie şi Hipnoză Clinică, din Hanau, un stagiu de practică la Spitalul St. Vinzenz din Hanau (Germania).

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are o strânsă colaborare cu Spitalul St. Vinzenz din Hanau, care a fost demarată în anul 2005 de prof. univ. dr. Harry Grossmann, directorul Institutului de Psihoterapie şi Hipnoză Clinică, din Hanau.

Conf. univ. dr. Harry Grossman, cadru didactic titular la Facultatea de Psihologie şi profesor asociat în cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, a subliniat că „toți studenții și-au arătat interesul și dorința de a învăța și acumula experiență. Au dovedit o pregătire excelentă în domeniul medical având o atitudine serioasă și profesională față de colegi și bolnavi. Studenții au efectuat practică în instituții de specialitate și spitale, precum Institutul de Psihoterapie și Hipnoză Clinică din Hanau - director prof. dr. Harry Grossmann și în Spitalul St. Vinzenz din Hanau la secția de chirurgie - director dr. J. Vogt; secția de urgență - director dr. Greenberg și la secția de medicină internă și ginecologie a Spitalului St. Vinzenz din Hanau”. 

Studenții mediciniști au vizitat și o clinică de stomatologie și au participat la îngrijirea bolnavilor din cadrul unui Centru pentru bătrâni și bolnavi Alzheimer - director Manfreed Maas și Anna Maas și au făcut practică la cabinetul individual de Medicină Generală și Medicina Mediului, din Hanau - director, Prof. Dr. Harry Grossmann.

Studenta Andreea Popescu, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, a subliniat că „activităţile medicale au fost dintre cele mai diverse. Pe lângă participarea zilnică la cele două rapoarte de gardă și însoţirea vizitelor medicilor în saloanele de pacienţi, am fost primiţi inclusiv în blocul operator, unde am asistat la diverse operaţii chirurgicale”. 

Studentele Elena Ghimpu, Olga Bambuleac, Horga Larisa şi Laura Ziman au mulțumit, în numele delegației studențești, conducerii UVVG și d-lui conf. univ. dr. Harry Grossmann, pentru oportunitatea unică de a-și îmbogăți cunoștințele teoretice și practice din domeniul medical. „Întregul colectiv al spitalului, printre care - dr. Vogt Hans-Jurgen, dr. Ditzen Wolfgang, dr. Calciu Anca, dr. Bollman Jorg, dr. Greenberg, dar și medicii rezidenți - o bună parte sunt români, absolvenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” - ALUMNI, au făcut din această experiență una dintre cele mai importante activități avute până acum ca și viitori medici. Este o dovadă clară a faptului că medicina arădeană este respectată și are căutare chiar într-un sistem medical performant cum este cel nemțesc”, a subliniat Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul UVVG.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, a precizat: „Colaborarea cu dl. conf. univ. dr. Harry Grossman, cadru didactic titular la Facultatea de Psihologie şi profesor asociat în cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universităţii noastre, durează de șapte ani. Domnia sa a avut iniţiativa unui schimb de practică la instituții și spitale din Hanau - Institutul de Psihoterapie și Hipnoză Clinică și Spitalul St. Vinzenz din Hanau, unde studenţii medicinişti cu merite deosebite, care sunt selectaţi de către decanul de an, să efectueze practică, timp de două săptămâni, cheltuielile fiind suportate integral de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” şi Institutul de Psihoterapie şi Hipnoză, Clinică din Hanau condus de dr. Harry Grossman. În semn de înaltă apreciere, la deschiderea anului universitar 2013-2014, i-a fost acordat d-lui conf. univ. dr. Harry Grossman, cu care dorim să continuăm colaborarea și pe viitor, premiul pentru „Cel mai ataşat cadru didactic al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434