Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mihai Oprişa, preşedintele asociaţiei "Aradul prosperă" a reprezentat oraşul la "Forum Ljubljana 2013 privind Gestionarea Apei și Transportului in Regiunea Dunării"

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 23 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 1106 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mihai Oprişa, preşedintele asociaţiei

Majoritatea omenirii trăiește deja în orașe și fenomenul urbanizării crește exponențial în întreaga lume. Deci calitatea vieții nostre va depinde direct de calitatea orașelor pe care le dezvoltăm. În vederea adresării provocărilor legate de urbanizarea accelerată, Ljubljana organizează anual un forum la care invită viitorologi de prestigiu, membri ai organelor de dicizie la nivel municipal, țară si UE, precum și reprezentanți ai societății civile (ONG-uri). Anul acesta, la “Forum Ljubljana 2013 privind Gestionarea Apei și Transportului in Regiunea Dunării”, Aradul a avut onoarea să fie reprezentat de Mihai Oprișa, Președinte al Asociației Aradul Prosperă și membru al Nodului Roman al organizației globale Millenium Project.

Mihai Oprișa declară: “Am avut deosebită onoare să fiu întâmpinat de Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Slovenia, domnul Marius Cosmin Boiangiu. Din nefericire am fost singurul participant român la o conferință atât de importantă.”

Participarea D-lui Oprișa a fost foarte bine primită, adresând problema stringentă a locurilor de muncă pentru tineret, subiect primordial pe agenda oamenilor de decizie din lume la toate nivelele. “Am avut oportunitatea să vorbesc de proiectul pe care îl desfășurăm în Arad, prin care venim în întâmpinarea problemei tinerilor bine calificați din punct de vedere teoretic dar fără experiență practică, care nu își găsesc un loc muncă pe măsura calificării. Europarlamentarul din partea Sloveniei, doamna Tanja Fajon a lăudat inițiativa noastră și a spus că acest proiect este de un interes mai larg, întrucât multe țări europene întâmpină aceeași problemă. În acest moment proiectul este în stadiul de interviare a firmelor pentru a evalua care va fi necesarul lor de forță de muncă și calificări pentru anul 2016. Pentru aceasta am organizat întâlniri cu departamentele de resurse umane din firme care angajează peste 50 de oameni, iar pe 30 octombrie 2013 va avea loc o întâlnire cu manageri de resurse umane din aceste firme, la care printre invitați se numară doamna Ildiko Pataki, coordonator pe zona de vest a Centrului Național de Dezvoltare a Învătământului Profesional și Tehnic și domnul Inspector Școlar General Claudius Mladin.

„Ne angajăm să trimitem o informare, pe data de 15 decembrie 2013, către Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și Administrației Publice, ca timpul pentru ajustarea programei școlare începând cu anul școlar 2014-2015 să fie suficient. Vom ajuta la crearea unor Școli Profesionale în sistem dual, la care firmele sunt invitate să participe cu utilaje și specialiști, iar ISJ Arad prin locații și cadre didactice. În data de 1 octombrie 2013 am participat la inaugurarea unei Școli Profesionale în sistem dual pentru a primi informații despre cum a fost posibilă deschiderea acesteia.” a declarat Mihai Oprișa.

Între firmele cu care s-au purtat discuții și care sunt invitate la eveniment, având numărul de angajați trecut în paranteze (la data de 31.12.2012, având ca sursă a informațiilor Ministerul Finanțelor Publice), se numără: DELPHI PACKARD ROMANIA S.R.L. (9129), TAKATA PETRI ROMANIA S.R.L.(4168), ROSKO TEXTIL S.R.L. (1201), KEY SAFETY SYSTEMS RO S.R.L. (904), YAZAKI COMPONENT TECHNOLOGY S.R.L. (862), BOS AUTOMOTIVE PRODUCTS ROMANIA S.R.L. (819), ASTRA VAGOANE CALATORI S.A. (808), CONTITECH THERMOPOL ROMANIA S.R.L. (409), SC COFICAB EASTERN EUROPE S.R.L. (381), SYSTRONICS S.R.L. (348), GRUPUL AGRIROM (267), PORTA KMI ROMANIA (181) si COOPER INDUSTRIES ROMANIA S.R.L. (143).share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa