Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 29 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

În organizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad Prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a susţinut conferinţa „Erori şi greşeli în redactarea lucrărilor ştiinţifice”

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1683 ori | Comentarii stire 0 comentarii

În organizarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad Prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a susţinut conferinţa „Erori şi greşeli în redactarea lucrărilor ştiinţifice”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat, recent, în Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, conferinţa cu tema „Erori şi greşeli în redactarea lucrărilor ştiinţifice”, susţinută de prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

Sala de conferinţe din incinta Campusului Universitar „Vasile Goldiş” a fost arhiplină, prezentarea fiind una complexă, îmbinând notele ştiinţifice cu date concrete din literatură, cu exemple despre modul de redactare a unui articol ştiinţific necesare cercetătorilor, studenţilor, rezidenţilor, doctoranzilor şi postdoctoranzilor. 

În deschiderea conferinţei, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat buna colaborare care există între cele două Universităţi şi a evidenţiat notabila calificare profesională a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Marius Raica. „Dl. rector, prof. univ. dr. Marius Raica are o calificare profesională notabilă, fiind membru în numeroase asociaţii profesionale de profil dintre care aş dori să amintesc Societatea Europeană de Patologie şi Societatea Română de Morfologie căreia i-a fost şi preşedinte. Dânsul şi-a dedicat numeroase ore, cu tenacitate, perseverenţă şi corectitudine, unui întreg studiu laborios al disciplinei pe care cu onoare o conduce. Şi-a dedicat numeroase ore domeniului organizării educaţiei medicale şi cercetării, organizând primul Laborator de Imunohistochimie din România, renovând şi reorganizând disciplina de Histologie în anul 1999. De asemenea, a modernizat la standarde europene, laboratoarele şi sălile de curs pentru studenţi, inclusiv cu sistem Intranet în anul 2002, organizând laboratorul experimental in vivo în anul 2007 şi in situ în 2008. A organizat Laboratorul de Patologie Moleculară care include microdisecţia tisulară laser-asistată în 2010, iar una dintre contribuţiile cele mai importante este pe linia Centrului de Cercetări în Angiogeneză din Timişoara, singurul de acest fel din ţară şi din zona noastră geografică, în anul 2010”.

„În ceea ce priveşte contribuţiile ştiinţifice prioritare, domnul rector, prof. univ. dr. Marius Raica, are o contribuţie esenţială asupra primului studiu privind introducerea Corynebacterium parvum în terapia tumorilor vezicale, în anul  1992, primul screening pentru cancer prostatic din România şi în special caracterizarea rolului podoplaninei, în progresia tumorală şi metastazare, în anul 2008. În ultima perioadă s-a bazat pe angiogeneză în leziunile premaligne şi identificarea în premieră a factorilor de creştere a endoteliului vascular în adenoamele hipofizare, dar şi caracterizarea limfangiogenezei în tipurile moleculare de cancer mamar. În concluzie, dl. rector, prof. univ. dr. Marius Raica, ne-a încântat cu lucrarea ?tiin?ifică extrem de complexă, dar ?i cu un umor deosebit. A fost o delectare să-l avem alături de noi şi vă spun cu toată sinceritatea că m-am simţit ca în studenţie ascultându-l, dar la un nivel foarte înalt al expunerii”, a încheiat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa