Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Peste 3000 de elevi au participat la Târgul Educației Universitare 2014-2015 organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 14 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 1021 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Peste 3000 de elevi au participat la Târgul Educației Universitare 2014-2015 organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a organizat joi, 14 noiembrie 2013,   la Sala Sporturilor „Victoria” din Arad, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului Educaţiei Universitare 2014-2015, complexă acţiune de orientare şcolară şi vocaţională, unde au participat peste 3000 de elevi din clasele a XII-a și a XI-a din municipiul și județul Arad. 

La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. Claudius Lucian Mladin, inspector școlar general al ISJ Arad, prof. Nicolae Pellegrini și prof. Mihai Spânu – inspectori școlari generali adjuncți, Glad Varga - consilier municipal, care a reprezentat Primăria Arad, conf. univ. dr. Sorin Bașchir - președintele Senatului Universitar, prof. univ. dr. Cristian Haiduc - prorector al UVVG, diriginți și profesori din liceele și colegiile arădene, decani, cadre didactice universitare, studenți, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi, absolvenți ai UVVG – membri ALUMNI.

Târgul educaţional a cuprins un bogat material ilustrativ cu recentele succese academice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în cercetarea științifică, iar în standurile special amenajate, a fost prezentată oferta academică pentru anul universitar 2014-2015 din cadrul celor 6 facultăţi ale UVVG cu cele 38 de programe de licenţă și 19 programe de master, două şcoli doctorale acreditate, în medicină şi biologie, precum şi şcoala postdoctorală.

Standuri speciale au fost dedicate Institutului pentru Ştiinţele Vieţii, Centrelor de cercetare, Departamentelor şi performanţelor în asigurarea calităţii academice, dar și recentelor apariţii editoriale.

Viitorii studenţi vor putea opta pentru studii de licenţă şi masterat în domeniile: medicină, farmacie, nutriţie şi dietetică, balneofiziokinetoterapie şi recuperare, psihologie, ştiinţele educaţiei, asistenţă socială, educaţie fizică şi sport, științele juridice, economice, marketing, administrarea afacerilor, ştiinţele umaniste, politice şi administrative, biologie, ecologie şi protecţia mediului, informatică (română sau engleză), silvicultură. 

În deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, le-a adresat un cuvânt de bun venit elevilor prezenți la Târgul Educației Universitare 2014-2015 și le-a urat succes la examenul de bacalaureat de anul viitor. „Credem că absolvenții liceelor și colegiilor din municipiul și județul Arad vor opta pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, o Universitate a viitorului, Universitate europeană, cu aproape 60.000 de licențiați, masteranzi și doctoranzi, deoarece la ora actuală, Universitatea noastră practică un învățământ european, de care beneficiază studenți din 11 țări”.

Prof. Claudius Lucian Mladin, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, le-a amintit viitorilor absolvenți de liceu și colegiu că mai au doar câteva luni până la examenul important al maturității - bacalaureatul. „Sperăm ca rezultatele să fie cât mai bune și astfel să puteți intra cu mândrie în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, o Universitate europeană, cu un corp academic extraordinar de bine pregătit, Universitate care are condiții materiale deosebite. Fie ca cei prezenți la Târgul Educației Universitare și nu numai, să ajungă într-un număr cât mai mare în această frumoasă Universitate”, a precizat prof. Claudius Lucian Mladin, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Educație Fizică și Sport, a transmis mesajul prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG și a subliniat că „prezența în număr foarte mare a elevilor din clasele a XII-a și a XI-a, la Târgul Educației Universitare, ediția a XVI-a, de la toate liceele și colegiile din municipiul și județul Arad, demonstrează interesul viitorilor absolvenți de liceu și colegiu pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. 

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, ne-a declarat: „Am avut o prezenţă excelentă la Târgul Educației Universitare fiind alături de noi 3200 de elevi, fapt care ne bucură foarte mult. Au fost prezentate realizările fiecărei facultăţi în parte şi am avut un dialog deschis cu elevii privind profilul meseriilor pe care le preferă. În cadrul standurilor informative ale facultăţilor, le-am explicat viitorilor absolvenți de ce Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este o Universitate a succesului, care luptă pentru calitate, adevăr şi cinste. Anul viitor îi așteptăm cu brațele deschise pe absolvenţii de liceu, în scopul pregătirii lor, pentru a urma succesul demonstrat deja de absolvenţii Universităţii noastre - ALUMNI, care au devenit profesioniști, la nivel național și internațional, în toate specializările pe care le-au urmat”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Biroul de presă

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa