Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primăria Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au primit vizita unei delegații oficiale din Maroc

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 26 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 705 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primăria Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au primit vizita unei delegații oficiale din Maroc

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit, sâmbătă, 23.11.2013, vizita unei delegații oficiale din Maroc condusă de d-na deputat Sabah El Mansouri, membru al Parlamentului din Maroc, viceprimar al orașului Marrakech și prof. univ. dr. Ahmed El Mansouri, de la Universitățile din Marrakech și Casablanca, profesor asociat la Facultatea de Medicină din cadrul UVVG. Delegația din Maroc a fost însoțită de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” și reprezentanți ai studenților marocani din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG.

În cadrul întrevederii cu primarul Aradului, doamna deputat Sabah El Mansouri a ținut să transmită bunele impresii ale studenților marocani despre Arad și UVVG și a adresat multe mulțumiri pentru prietenia și ospitalitatea cu care aceștia au fost primiți și integrați în comunitatea arădeană. Doamna El Mansouri a subliniat faptul că relațiile dintre Maroc și România sunt foarte importante pentru Maroc. Domnia sa a explicat faptul că una din prioritățile Marocului este asigurarea serviciilor medicale, iar sub acest aspect România acordă un mare sprijin prin  programele de studii deschise tinerilor marocani și prin nivelul înalt de pregătire pe care îl oferă viitorilor medici. D-na deputat Sabah El Mansouri, membru al Parlamentului din Maroc, a subliniat: „Am venit din Marrakech, capitala de sud a regatului Maroc, fondată în anul 1006, un oraș care adună multe contradicții. Economia orașului se bazează în principal pe turism, dar și comerț și artizanat. Începând cu sosirea mea la Arad, am avut ocazia să-i întâlnesc pe studenții marocani înscriși la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, care mi-au precizat că sunt foarte mulțumiți de ospitalitatea locuitorilor din Arad, dar și de buna formare de care beneficiază în cadrul Universității”.

Bunele impresii cu privire la orașul Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au fost împărtășite și de prof. univ. dr. El Mansouri, care a vorbit despre spitalul care se va realiza în orașul marocan Marrakech, proiect pus la punct în colaborare cu specialiștii din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Dr. El Mansouri a precizat că parteneriatul în domeniul medical dintre Marrakech și Arad va continua prin schimbul de specialiști, iar oficialii marocani sunt interesați să  dezvolte relațiile cu Aradul și în alte domenii. „Sunt încântat să fiu alături de d-voastră, aici la Arad, pe care îl consider acum al doilea oraș al meu, grație domului preşedinte, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care ne-a deschis porțile și ne-a întins o mână pentru a lega o relație între Arad și Marrakech”, a declarat prof. univ. dr. Ahmed El Mansouri, profesor asociat la Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul UVVG.

La rândul său, primarul Aradului le-a spus oaspeților că numărul tot mai mare al studenților străini este o recunoaștere pentru învățământul arădean, dar și un plus pentru oraș, asigurându-i că municipalitatea susține demersurile mediului universitar pentru parteneriate externe și pentru a atrage în continuare la studii tineri din străinătate. „Mă bucur pentru parteneriatul cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și încurajăm cât mai mulți studenți să studieze la această universitate”, a precizat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Primarul Gheorghe Falcă i-a surprins în mod plăcut pe oaspeții marocani prezentându-le câteva date istorice inedite cu privire la prezența unor militari marocani în Arad, la sfârșitul Primului Război Mondial, în cadrul trupelor franceze. Datele au fost descoperite recent de specialiștii trimiși de Primărie să studieze documentele din arhivele vieneze referitoare la Cetatea Aradului.

Delegația oficială din Maroc a avut luni, 25.11.2013, o întrevedere cu conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” - prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, prorectori și șefi de departamente.

Prof. univ. dr. Ahmed El Mansouri, de la Universitățile din Marrakech și Casablanca (Maroc) a declarat: „Suntem pe cale de a planta semințele cooperării cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, care sunt foarte fructuoase. Este vorba despre viitorii noștri medici, deoarece Marocul suferă de o penurie de medici și avem mare nevoie de învățământul medical. Guvernul din Maroc apreciază Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad pe care o consideră egală cu Universități din Franța și Belgia, deoarece oferă o formare foarte importantă studenților, care reprezintă viitorii specialiști în domeniul medical ai Marocului. Mi-au fost prezentate dotările Universităţii și pot spune că sunt la standarde internaţionale. Am văzut serviciile de spitalizare, iar studenții marocani sunt foarte mulțumiți de studiile medicale și stagiile pe care le fac, deoarece pentru formarea medicală, practica este foarte importantă”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, ne-a declarat: „Întâlnirea pe care am avut-o cu delegația din Marrakech, la Primăria municipiului Arad și la Universitatea noastră a fost extrem de fructuoasă, întrucât am gândit un proiect de colaborare în perspectivă cu autoritățile din Marrakech, prin doamna deputat Sabah El Mansouri, care este și adjuncta primarului din Marrakech. Dumneaei se ocupă de problemele sociale și astfel putem colabora pe linia recrutării studenților marocani pentru Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară. În Maroc există o bună viziune asupra învățământului medical pe care îl desfăşoară studenții marocani în orașul nostru și asupra calității vieții în orașul Arad. Studenții din Maroc sunt mulțumiți de modul cum sunt tratați și de cum sunt primiți în relațiile de comunicare cu Aradul. Domnul primar, Gheorghe Falcă, va sprijini posibilitatea amenajării unor spații de cazare pentru studenții marocani în orașul nostru și este foarte interesat de a coopera cu orașul Marrakech pe linia înfiinţări unui spital clinic în Marrakech, proiect pus la punct în colaborare cu specialiștii Universității noastre, care este în curs de aprobare de administrația orașului Marrakech. Vizita delegației din Maroc este de bun augur, iar prof. univ. dr. El Mansouri, ca profesor asociat al Universității noastre, susține în această săptămână cursuri de anatomie privind aparatul urinar, studenților străini din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG”.

Delegația din Maroc a avut și o serie de întâlniri cu medicii români pentru a pune la punct o colaborare cu Universitățile din Marrakech și Casablanca.

  share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa