Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Let’s Do It Romania – Rezultatele judeţului Arad

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 29 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 603 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Let’s Do It Romania – Rezultatele judeţului Arad

Sambata, 28 septembrie 2013 a fost declarata Ziua Curateniei Nationale - Let’s Do It, Romania!

            Astazi, 28 noiembrie 2013, la doua luni dupa eveniment Asociatie Efect Verde Arad prezinta, pentru al treilea an consecutiv bilantul proiectului Let’s Do It, Arad!

Pentru  Romania, Let’s Do It! 2013 a fost anul cu cele mai slabe rezultate. Daca in cel de-al doile an, in 2011, Let’s Do It! mobiliza 287.205 voluntari care au adunat 739545 saci cu gunoaie in 2013 doar 160.000 de voluntari au adunat 197.000 de saci cu gunoaie.

In judetul Arad,  7583 de aradeni au iesit la curatenie colectand  8663  saci de gunoi. Sunt cele mai bune rezultate inregistrate in cele patru editii desfasurate. In clasamentul national, judetul Arad s-a situat in primele 8 locuri, dupa ce in ultimii doi ani obtinuse pozitii din zona de mijloc a topurilor nationale. Astfel, in clasamentul procentului de populatie mobilizata a urcat pe locul patru cu un procent de 1,8 %. Locul intai l-a obtinut judetul Botosani cu 3,9% iar media nationala a fost de 0,8%. In clasamentul sacilor colectati pe voluntar s-a clasat pe locul al VI lea cu 1,21 saci/voluntar. Locul intai a fost adjudecat de catre judetul Brasov cu 3,9 saci/voluntar iar media nationala a fost de 1,23 saci/voluntar. In topul voluntarilor s-a clasat pe locul al VII lea cu 7583 voluntari. Locul intai a fost adjudecat de judetul Botosani cu 15842  voluntari iar locul al II lea de judetul Bihor cu 11816 voluntari. In topul neoficial al participarii persoanelor fizice, inregistrate in punctele de adunare, Aradul s-a situat pe locul secund cu 1845 voluntari.

Pentru realizarea activitatii de curatenie si coordonarea judicioasa a voluntarilor si a resurselor am semnat parteneriate cu 71 de unitati administrative, 12 institutii judetene si 13 ONG-uri si am format  o echipa  judeteana in colaborare cu alte trei ONG-uri. Pentru organizare s-a folosit aceiasi reteta din 2011 prin impartirea judetului in 8 regiuni. Fiecare  regiune a avut cate un coordonator regional, asigurat de catre Asociatia Pompierul Arad iar ISU Arad a pus la dispozitie locatiile din judet ca baze logistice. In  fiecare unitate administrativa am avut cate un coordonator local care a asigurat inscrierea voluntarilor, distributia materialelor si coordonarea activitatii.

O realizare deosebit de importanta pentru reusita din acest an a fost asigurarea tuturor materialelor necesare la nivelul judetului. Am primit de la sponsorul nostru principal SC Sil Plast SRL, firma producatoare de ambalaje de polietilena peste 12 000 de saci, de la alti sponsori aproape 10000 de perechi de manusi si peste 160 de baxuri de apa. Pentru voluntarii din municipiu am asigurat transportul cu 17 autobuze si autocare. Din totalul sacilor cu gunoi adunati, peste 40% au fost colectati de catre operatorul de salubritate SC Polaris M Holding SRL, care asigura o reciclarea completa a deseurilor.

În judeţul Arad am reuşit să clădim parteneriate cu toate autorităţile responsabile pentru o structură solidă si de succes: Primaria Municipiului Arad, Consiliul Judetean Arad, Institutia Prefectului Arad, toate unitatile deconcentrate ale Ministerului  Mediului si Schimbarilor Climatice:Comisariatul Judetean de Mediu, Agentia Pentru Protectia Mediului, Directia Silvica Arad,Sistemul Hidrotehnic Independent Crisul Alb Chisineu Cris si Sectorul de gospodarire a apelor Arad, Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arad, Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Politia locala Arad, Secţia de Drumuri Naţionale Arad, etc.

ONG-uri partenere: Asociatia Ofensiva Tinerilor, Asociatia Pompierul Arad, Filiala judeteana de Crucea Rosie Arad, Fundatia Proprietenia, Asociaţia Lunca Mureşului etc.

SPONSORI: Sil Plast SRL, SC TAKATA, Rompetrol – Down Stream SRL., Sc  Amatex SRL, Ind Eco,S.C. Panebo Gaz SRL,  Apemin S.A., Arhi Proiect PGB SRL., MAN Corporation SRL., S.C. MAP – Masini Agricole Performante SRL, Sword Graphics SRL, SC Prolibra SRL, SC Polaris M Holding SRL, SC ASA Servicii Ecologice SRL, Medicafarm,  Libropharma,  Sc Nadab Automotive Components, Fundatia Proprietenia, etc.

            Multumim tuturor autoritatilor partenere, tuturor sustinatorilor si sponsorilor pentru ajutor si nu in ultimul rand voluntarilor care au iesit la actiune in 28 septembrie. Ne dorim ca pe viitor sa transformam acest proiect intr-o activitate permanenta si speram ca toti aradenii sa participe tot mai activ la protejarea si pastrarea mediului inconjurator.

Cu respect,

Dan Paicu

Presedinte

Asociatia Efect Verdeshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa