Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Oracle: IT-ul este singurul sector în care numărul de locuri de muncă va creşte constant şi semnificativ

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 09 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 2781 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Oracle: IT-ul este singurul sector în care numărul de locuri de muncă va creşte constant şi semnificativ

Angajatorii din industria IT au nevoie în prezent de peste 300.000 de angajaţi în sediile pe care le au pe teritoriul Europei, însă numărul de absolvenţi care ies de pe băncile facultăţilor de profil este în continuare prea mic.

În următorii ani, situaţia ar putea deveni şi mai dificilă în contextul în care companiile estimează ca până în 2015 să ajungă la peste 500.000 de joburi vacante, iar în 2020 businessurile pe care le au să genereze mai mult de un miliard de noi locuri de muncă, spune Danny Gooris, senior regional manager EMEA al Oracle Academy, făcând referire la discuţiile purtate în luna decembrie la Bruxelles împreună cu alţi 300 de reprezentanţi ai companiilor de IT.

El a fost prezent ieri la evenimentul de lansare a concursului naţional de programare „Soluţii JAVA inteligente pentru comunitatea noastră“, organizat de Oracle Academy România în parteneriat cu fundaţia Junior Achievement România. „Există un deficit semnificativ în Europa de specialişti în IT, în mare parte pentru că sunt tot mai puţini tineri care trec către învăţământul superior şi un număr prea mic din rândul acestora care optează pentru ştiinţe informatice. Dacă în urmă cu mai mult de şase ani companiile spuneau că au nevoie de un specialist IT în proporţie de sub 40%, în prezent s-a ajuns la peste 90%. IT-ul este singurul sector în care numărul de joburi va creşte constant şi semnificativ, iar noi trebuie să ne implicăm în pregătirea tinerilor pentru piaţa muncii încă din gimnaziu“, a explicat Danny Gooris.

Una dintre iniţiativele producătorului american de software pentru pregătirea timpurie a tinerilor pentru piaţa muncii este şi „Soluţii JAVA inteligente pentru beneficiul comunităţii noastre“, competiţie care se va desfăşura numai în România în primăvara acestui an. Aceasta presupune evaluarea unor soluţii de îmbunătăţire a vieţii comunităţii în care participanţii trăiesc, prin intermediul unor aplicaţii Java care au transferabilitate în viaţa de zi cu zi. La concurs poate participa oricare student român sau străin care a împlinit 18 ani şi care este înscris la o facultate acreditată din România, indiferent de specializare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa