Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : România, locul 3 în lume la viteza de conectare la Internet

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 21 Februarie, 2014 | Nr. accesari stire 743 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula : România, locul 3 în lume la viteza de conectare la Internet

Comisia pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, responsabilă pentru domeniul mass-media, a organizat o dezbatere cu participarea vicepreședintelui Comisiei Europene, luxemburgheza Viviane Reding. Tema centrală a reprezentat-o politica de comunicare publică a instituțiilor europene, în actualul mandat. Comisarul european pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie, Viviane Reding, a  făcut și un bilanț al mandatului său, evidențiind succesele înregistrate în planul asumării cetățeniei europene de către locuitorii Uniunii și informării acestora cu privire la activitatea UE.

Prezent la dezbatere, europarlamentarul Iosif Matula a adus în discuție subiectul Internetului, ca mijloc de informare, dar și instrument pentru promovarea cetățeniei europene. În intervenția sa, acesta a făcut referire la faptul că mai multe orașe din România se află pe primele locuri în lume la viteza de conectare la Internet.

”Timișoara a fost declarată în 2013 orașul cu cea mai mare viteză la Internet din lume. Acest lucru facilitează rolul de informare și comunicare, dar ne determină să analizăm și pericolele care decurg din statutul respectiv, mai ales în ceea ce privește protecția minorilor și a datelor personale” a susținut  europarlamentarul arădean. Acesta a interpelat-o pe Viviane Reding cu privire la evoluția pe termen mediu și lung a Internetului, inclusiv din punct de vedere cultural și educațional, ținând cont de salturile tehnologice impresionante din ultimii ani.

În răspunsul său, Comisarul european și-a exprimat încrederea în reforma politicii de protecția datelor personale la nivelul UE, dar și speranța că piața unică în domeniul serviciilor va duce la elaborarea unor programe care să protejeze mai eficient integritatea minorilor și drepturile cetățenești.  

Conform raportului Net Index, realizat în anul 2013, cinci orașe din România se clasează în primele zece locuri la nivel mondial, în ceea ce privește viteza Internetului: Timișoara, București, Brașov, Iași și Cluj-Napoca. Țara noastră ocupă locul 3 mondial, după Hong Kong și Singapore.

Cabinet europarlamentar Iosif Matula,

20 februarie 2014share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa